All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Titta, så smart! Badrummet har ett doldt tvättstuga

När familjen Ålesund skulle bygga ett nytt badrum i det hus de köpt hade de tänkt sig långt framåt.

- Vi var tvungna att komma ihåg vilka behov som skulle hända så småningom. Det var viktigt att ett badrum nummer två var rymligt och med dusch så att det täckte både gästens behov och kan vara en lättnad när tonåringarna blev tonåringar och skulle spendera mer tid i badrummet, förklarar Gro Kibsgaard-Petersen. Hon tror att den stora huvudvärk var att det extra badet också skulle vara ett tvättstuga - men utan att se ut så.

LÄS OCKSÅ: Smarta lösningar för tvättstugan

Det första att göra var att få mer utrymme. I huset fanns ingen extra säng, endast en liten gästtoalett, så lösningen var att riva en vägg och föra en sängduk i vad som skulle vara familjens nya bad. På detta sätt ökade de gästbadets område till drygt 7 m 2

FÖRE: Genom att slå ut en vägg och integrera ett vardagsrum fick familjen både ett bad och ett tvättstuga i ett.

- Golvet var spunnet för bättre tak och väggarna i utkanten var isolerade. Men det verkliga nöjet var rumslösningen. Jag är mycket bekymrad över rummets estetik och erfarenhet, medan rörmokaren tyckte att det var praktiskt praktiskt. Det var en krävande process, men jag är glad att jag inte gav upp. Jag är stolt över att det här badrummet inte skulle se ut som ett tvättstuga, säger Gro.

LÄS OCKSÅ: Var uppmärksam på slangen i badrummet

MÅSTE SKIPS

Lyckligtvis var det hjälp. Gro hired interior support från Marit Skei, som förberett ett antal förslag till rumlösningar (interna konsult Marit Skei kan läsa mer om hennes blogg: nr14. Wordpress.com).

- Jag tror att vi var uppe i nio skisser, men allt föll på plats när vi fattade beslutet att flytta varmvattentanken ut ur rummet och under en trappa. Att få genomskinliga vikbara duschdörrar, och en lång bänk för vikning av kläder görs också för en bra lösning, säger Gro.

Tvättmaskin och torktumlare är dolda i tvättkolonnen. Både dessa skåp och resten av badrumsmöblerna är från Kvik, och tvätten är dold i två djupa lådor.

I skåpet är både tvättmaskinen och torken dolda. De djupa lådorna används för tvätt. Inredningen är från Kvik.

- Här kommer gästerna inte ha erfarenhet av att komma in i ett tvättstuga. Och att ha en låda i låda fungerar som en dröm! Min man har ändrat lådorna genom att glida på små väggar i sidorna så att kläderna inte faller ut. Tvättmaskinen kan användas med en skåpdörr igen, medan dörren är öppen när torken är i bruk. Vi har också installerat en mekanisk fläkt med fuktgivare i tvättkolonnen, säger Gro.

För en bättre inomhusmiljö med fläkt i badrummet

GOLDEN REST SPEED

Familjen har letat efter säkra lösningar för plattor och färgscheman i badrummet.

- Vi ville ha ett tidlöst badrum och kunde även borsta det med färgglada handdukar och gröna växter, säger Gro.

Armaturen heter Evo 070 vattenfall och kommer från Tapwell.

En annan snygg lösning på gästtoalett är träramen runt spegeln:

- Med så många släta, kalla ytor, skulle vi ha till något som kan ge rummet lite glöd. Vi har använt enpoligt trägolv i vit pigmenterad ek. Vi behandlade träet med vax så att det kunde klara ett litet stänk från diskbänken, förklarar Gro.

Träramen runt spegeln är gjord av golvrester - trägolv från golvet. nr.

Skogen är rester av golv någon annanstans i huset. Det var inte bara badrummet som skulle renoveras. Hela huset på 200 kvadratmeter renoverades fullständigt inom fem månader innan familjen kunde flytta in.

- Det var lite kaotiskt, medger Gro. "Allt ska hända på en gång, så här kunde vi inte hitta en lösning för det här rummet ensam. Men de val vi gjorde är också i linje med valet någon annanstans i huset. Vi har haft bestående lösningar som fungerar bra och vi är mycket nöjda med vårt kombinerade gästbadrum och tvättstuga!

Se fler bilder från huset i Ålesund på Gros blogg: apenthus. blogspot. com

ADVERT

Mest populära