All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Ombonad sovrum lyx på en dag

matta kan installeras på de flesta ytor, så länge det är torrt, slät, ren och stabil.

- Mattor kan installeras på de flesta egentligen, allt från trägolv till keramiska plattor. Eftersom mattor döljer så mycket, att de inte kräver så mycket och substratet behöver inte vara helt rätt, berättar Bjørn Wibe på Teppeabo, som har lång erfarenhet av att sälja mattor oppussere.

Är utrymme under 15 m2 du inte klistra in den, då det kan lösas med lite dubbelhäftande tejp eller micro, nästan som kardborreband, längs väggarna. Är rummet större, bör mattan lim. Använder du något som kallas en "flykt lim" sitter mattan ännu inte helt fast, och du kan ta upp, ändra eller ta bort den igen utan några problem om du inte riktigt slå för att ladda den.

- Mät rummet boken mattan med extra 10 cm i bredd och längd. Då har du nog att skära till exakt plats, råder Wibe.

lyxig känsla i sovrummet

Mjuka kvaliteter, eftersom dessa mattor från Jacaranda / Intag är särskilt populär i sovrummen.

Sovrummet har blivit en populär plats för vägg till vägg matta igen. Den känslan en mjuk filt ger den enda ben på morgonen är efterlyst av många, och vi kommer gärna pengar och ansträngning att göra sovrummet till vår egen lilla grotta.

- Människor är mer villiga att använda mattor i sovrummet, och här ser vi en mycket mer användning av vägg till vägg mattor än vi gjorde tidigare, säger Jannicke Sveen i Intag.

Enligt Sveen det är grått och naturliga färger som är de absolut bästa säljare, och kvaliteter av ull och andra naturmaterial som är mest populära.

I Teppeabo se samma tendens, och försäljning av filtar ökar. I sovrummet, de mjuka mattor som gäller:

- Här går mycket i klippa lugg, som inte loopas. Det ger en mjukare känsla, nästan som velour, som tilltalar många i sovrummet, säger Wibe.

Det är en varm och skön känsla att sätta benen på en mjuk filt på morgonen.

ADVERT

Mest populära