All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Lån nog! Och ta med professionella till

Det är också en av de största investeringarna du gör. Vanligtvis den största. Varför inte spendera lite pengar på att vara väl förberedd? Du behöver nog låna för att köpa bostäder. Se till att du lånar nog för att få de idéer och önskemål du har för ditt nya hem. Åtminstone några av dem.

Pengar nog - är något som de flesta drömmer om att ha. De flesta har inte det. Men vi har verkligen drömmar och önskemål om vad vi vill komma ut ur hemmet.

Det är lätt att underskatta behovet av pengar för att borsta upp ditt nya hem. Men de flesta borstar fortfarande de första månaderna efter flytten. Bjørn Erik Øye i Analysegruppen AS har stor erfarenhet av att analysera bostads- och byggstatistik. Han berättar att statistiken tydligt visar att människor borstar upp genom ägarbyte. Minskar omsättningen av bostäder, reducerar också renoveringsarbetet.

- Vi vet att människor fortfarande sträcker sig. De tar därför fart när de går in. Det är väldigt få som inte gör underhåll eller en standardlyftning omedelbart efter att de har flyttat in. Vi gillar att sätta vårt varumärke på det nya hemmet.

När du först pratar med banken om finansieringen av nya bostäder, kanske du vill vara uppmärksam på att finansiera renoveringen. Istället för att ta bort dina dagliga utgifter och göra någonting då och då har du möjlighet att göra en riktig insats, kanske till och med innan du går in. Allting är lättare innan möblerna kommer på plats. Skulle du ha hjälp av en hantverkare kan det också vara värt att tänka att det blir billigare att göra allt på en gång än någonsin.

Kan du få vänner och familj att ge dig råd när du besöker synpunkter? De kan vara intresserade och bra att se. Men när du är säker på att det är just denna egenskap som du vill, eller om du undrar om det är dyrt att göra som du vill med ditt hus eller lägenhet, kanske du vill hyra en hantverkare för att titta hemma med dig .

Vem du ska ta beror på vad som är mest nödvändigt att titta på. Om du är osäker på husets tekniska skick kommer du att slita av väggar eller få andra tekniska byggnadsbedömningar, du kan ta med en snickare eller murare eller kanske en byggnadsingenjör. Vill du hellre ha ett begrepp om vad som krävs för att borsta upp huset, och om grunden är bra kan du engagera en målare eller byggmästare. Det kan också vara lämpligt att anställa en inredningsarkitekt.

Att använda en mormor för att engagera sig med en expert kan vara till nytta när du står inför en så viktig investering.Inte alla hantverkare utför sådana konsulttjänster, men vill komma överens om ett fast pris för hjälp i förväg.

Att engagera en professionell kompetent diskussionspartner under en syn får inte förväxlas med utarbetandet av en statsrapport. Sådana rapporter utarbetas av värderingar, utbildade i uppgiften och är en helt annan sak.

ADVERT

Mest populära