All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Bostadsområdet blir föråldrade

Foto: Colourbox

->

Nya områdesregleringar gör det lättare för konsumenterna att orientera sig. Foto: Colourbox

- Boyta kan leda till missförstånd och konflikter berättar Lars Aasness av Standard Norge Viivilla. nej

Därefter är det användningsområdet Användningsområde (BRA) och Område med Primärrum (P-ROM) som vi måste hantera. Medan verktyget omfattar källare och vind område, området av primär rum avser netto område för vardagsrum, kök, sovrum, badrum och hall.

- P-ROM är det område som konsumenterna brukar förvänta sig att leva som bostadsutrymme. Området för primära rum bör ge en snabb överblick över vad de har tillgång till, förklarar Aasness.

Användbar area (BRA) och P-ROM är nu de villkor du kommer att stöta på på hemsidan första sidan. Primär rum (P-ROM) används endast av hem försäljning, medan den användbara ytan är en term för den offentliga förvaltningen och används tillsammans med

registrering av bosättning i GAB registret

beräkning av energiförbrukning

Läs också :

Tystart våren!

Är du sjuk i längtan efter våren? Vi har medicin: Mal eller förlust väggar och möbler på våren nya trendfärger och dekorera med färska blommor ...

beräkning av markanvändning

beräkning av olika kommunala skatter

Det finns nu en tydligare åtskillnad mellan tillämpningen av begreppen, såsom att det blir lättare för konsumenterna att orientera sig.

- I samarbete med industrin, vi har nått de regler som kommer att göra det lättare för konsumenterna att köpa bostäder, samtidigt som behovet av en enhetlig praxis i branschen, säger Konsumentombudsmannen Bjørn Erik Thon sade i ett uttalande från Standard Norge.

De nya villkoren kommer att införas från och med den 1 januari 2008, med en övergångsperiod om sex månader.

Läs också:

Måla försiktigt

Nu är färgen utvecklad för dem som behöver vara extra försiktiga med inomhusklimatet.

ADVERT

Mest populära