All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Som bor med nattblå ro

Creative ledare Tale Olivia Henningsen Colorful bakom lanseringen sade blå är den viktigaste färg när vi ska skapa utrymme med en lugn och avkopplande atmosfär.

- Det är något speciellt om blåa väggar, de har ett speciellt djup. Det är precis som färgen drar våra ögon på inåt. Detta gör rummet luftigt även om färgen är ganska mörk på natten, säger hon.

Läs också: år Färg 2018 kommer att ge oss vila

MOONLIGHT: Det finns många nyanser av en natthimlen. I denna bakgrundsbild ur samlingen Moonlight från Storeys finns två bra nyanser för att spela, och mönster som passar samtida samt klassiska rum. (Foto: Storeys) "> MOONLIGHT: Det finns många nyanser av en natthimlen I denna bakgrundsbild ur samlingen Moonlight från Storeys finns två bra nyanser för att spela, och mönster som passar samtida samt klassiska rum. . (Foto: Crown)

natthimlen

marockanska i tapetkollektion Aida från Borg är den blå färgen och mönstret påminner om marockanska och orientalisk touch och sammetslen natthimlen (Foto: Borge). "> marockanska i tapetkollektion Aida från Borg är den blå färgen och mönstret påminner om marockanska och orientalisk touch och sammetslen natthimlen. (Foto: Borge)

Bland de 16 blå ögonen som presenterades kan många kallas nattblå. De testas och rekommenderas varmt som väggfärger.

- Dessa är mörkblå toner som ger rumsdjupet. Perfekt där du kommer lugna dig, ha tid att tänka och hitta inspiration, säger Henningsen.

Paletten de har kallat natthimlen består av tre nästan blåsvarta nyanser i sällskap med välkända Bondeblå.

- En välbekant och kära färg som är perfekt korrekt att reproducera igen. I kombination med de andra blåtonerna kommer den traditionella färgen att vara ny och modern, säger kreativ ledare.

Havsblå Butinox färg 5898 Havsblå / S 6020-R90B. I det här vardagsrummet är väggarna målade med färgen 3-i-1 vardagsrum och sovmatt. Bokhyllan är målade i samma färg med halvglansig glans. (Foto: Butinox) "> Havsblå Butinox färg 5898 Havsblå / S 6020-R90B I detta rum väggarna är målade med färg 3-i-ett Living & Sleeping Mat bokhylla är målad i samma färg.. med en satin glans (Foto: Butinox).

Var inte rädd för mörkret

WEGNER BLUE. Flügger är nära besläktad med dansk design och Wegner Blue är en sofistikerad nyans väl anpassad till den nordiska stilen de beskriver det som en bra bakgrund för kontemplation och ro (Foto: Flügger). "> WEGNER BLUE: Flügger är nära besläktad med dansk design och Wegner Blue är en sofistikerad nyans väl anpassad till den nordiska stilen. De beskriver det som en bra inställning för eftertänksamhet och lugn. (Foto: Flügger)

Tror du att mörka väggar kommer att göra ditt vardagsrum trångt?Henningsen tror att vi nu ska lägga mörkets rädsla bort.

- Vardagsrummet blir inte litet och trångt med mörkblå väggar. Vad du får är ett rum med en harmonisk ram, nästan som en tunn passform och en bra utgångspunkt för att skapa din privata och helt personliga pusterom, säger hon.

Läs också: till framgång med mörka färger

Många mörka möjligheter

Colorful är inte ensam om att ha stort förtroende i blått. Att det här är en färg i tiden, vi tittar på skördsnyheterna från färg- och tapetleverantörer också. Vi har fascinerats av natthimlen och presenterat några mörka möjligheter.

DENIM: Färg kan blandas i en mängd nyanser med många glansnivåer. Nordsjö lanserade färg Denim Drift förra året, då de hade blått som årets färg. Fortfarande mycket uppdaterad! (Foto: Nordsjö) "> DENIM. Paint kan blandas i en mängd olika nyanser med massor av glans grader Nordsjö lanserade färg Denim operation förra året, när de hade blå som årets färg Fortfarande mycket aktuella ord (Foto.: Nordsjö)

Same But Different

ELEGANCE.. är namnet på denna väv av Omexco där en varm koppar ton ligger på lur under djupblå här är vi väl i atmosfären av en vacker moonlight natten tapeten förs av Intag (Foto: Intag). "> ELEGANCE: är namnet på denna väv av Omexco där en varm koppar ton ligger på lur under djupblå. Här är vi bra i atmosfären av en härlig månskensnatt. Bakgrunden tas av INTAG. (Foto: INTAG)

Vid första anblicken verkar allt lika. Men titta på bilderna och märka nyanser, textur och mönster. I en valsituation kan det finnas glänsande nyanser som gör att bitarna faller på plats.

Vilken stil och atmosfär vill du ha? Ta dig tid att utvärdera fler alternativ. Tänk också på att en färg som är rätt på ett ställe kan se annorlunda ut i ett annat rum. Detta har med ljusförhållanden, rummets form, färgen på taket och golvet och de andra möblerna i rummet att göra.

DELFT BLUE: På Fantasi Interior hittar vi en tapet med en blå färg nära djup Delft Blue. Domicile är ett vinylband med yta som textil, och kombinationstekniken, färg och mönster ger ett pulserande uttryck. (Foto: Fantasy Interior) "> Delft blått: På Fantasy interiör hittar vi en tapet med en blå nästan djup Delftblå hemvist är en vinyl tapet med ytan textil och kombinationen konsistens, färg och mönster gör en levande. uttryck (Foto: Fantasy interiör).

metall tapet Koppar från Casamance har yta och färg spel inspirerat av den yta av metallen de djupa blå och blå-gröna nyanser lätt glider in i varandra och ge ytan en speciell uttryck utan vägg akter. Bakgrunden är ledd av Gre "> METAL: Casamance's Copper Wallpaper har yt- och färgspel som inspireras av metallets yta. Djupblå och blågröna nyanser glider elegant i varandra och ger ytan ett mycket speciellt uttryck utan att muren uppträder mönstrad.Tapeten är erkänd av Gre

LIN: I samlingen Ren Linne i Borge fann vi en spännande blåaktig, det har mer rött i det än de andra vi har tittat på och verkar därmed varmare. De fina bandtrådarna är skyddade med en tunn beläggning som gör ytan robust. (Foto: Borge) "> LIN. I samlingen Ren Linne i Borge fann vi en spännande blåaktig, har det mer rött i det än de andra vi har tittat på och det verkar därför varmare De fina linnetrådar skyddas med en tunn beläggning på ytan robust (Foto: Borge).

ADVERT

Mest populära