Lantliv 2017

none: Lantliv 2017

Anna var året Rural Spire

Anna var året Rural Spire

Lev Country markerar sitt 10-årsjubileum och Landkreditt sitt 100-årsjubileum genom att lansera "Årets Rural Spire". Det här är ett uttalande där vi ska visualisera lantbruksföretagare, såsom destinationer, logi eller aktiviteter, nischaffärer, mat, hantverk och hantverkare. Bland 70 inlämnade bidrag valde Lev Landligs redaktionskommitté 10 kandidater för vilka publiken har deltagit och röstat.
I toppen av ett träd

I toppen av ett träd

Från sängen ett mycket tidigt på morgonen observerade finkar och bröst på grenarna precis utanför fönstret, till ljudet av hackspetten. Har du tur kan du se ren, älg eller kanske en björn. Andra har bevittnat Orreleik i närheten. "Det ger en mycket speciell känsla av frihet att vara uppe i träden så nära naturen, säger entreprenören och generalförvaltaren för Tretopphytter.
Bad med utsikt över

Bad med utsikt över

När familjen Short Saari köpte gården Norrfrid, byggdes i slutet av 1800-talet fanns det ett hus med stor potential. Huset plan, spisar och lister var intakta, och den gamla spegeldörrar, trägolv och pärla personal panel ligger under lakan och golvbeläggningar i fördröjning för att komma till ljus. badrum ser behöver renoveras, med inredning i 1970-talsstil.
Kontrollera enkla grepp Helge gjorde med torpet

Kontrollera enkla grepp Helge gjorde med torpet

Du kanske kan drömma om en plats för att dra dig ifrån stress och rörelse, utan att behöva gå så långt hemifrån? Det gjorde också fotograf och naturfotograf Helge Eek. Han fick stugdrömmen när han hyrde en barnsäng på en bondgård i Østfold, inte långt från Helge och fruens bostad. Eftersom huset endast hyrs har ingen omfattande renovering gjorts, endast enkel ytbehandling där det var mest nödvändigt.
Mysiga julmarknader runt om i landet

Mysiga julmarknader runt om i landet

Hadeland Glassverk november och december På Hadeland Glasbruk Glasbruk by dekoreras för jul med tusentals juleljus. På Galleryofthe finns pepparkakasutställningen. På julbalsalen kan barn måla sin egen julboll med glass. I bageriet finns utsökt julkaka, kakao med grädde, glöd och jul. I Kokkestua serveras julplattan med ett riskband.
Hittat ditt drömhus i Sverige

Hittat ditt drömhus i Sverige

" Mina axlar sänks mer skåror när jag korsar gränsen och vet att min dröm är rätt i närheten. " Det var kärlek vid första anblicken, skriver Lars Johan på sin blogg, Grenseliv. com dagen efter tog han över det gula statliga huset i Värmland. Det hade varit en lång budrunda i fem dagar innan han kunde ringa husägare på andra sidan gränsen och han var utmattad.
För att få lantkök

För att få lantkök

Drömmer du om ett lantlig kök? Du kommit långt om du kommer ihåg dessa fem fixtur: köksö, bord, diskställ, pentry och en ordentlig blandning av väggskåp och öppna hyllor. Några av punkterna med ett lantligt kök är att du har gott om plats. Bra rum för matlagning, för att lagra porslin och mat, och att äta middagsgäster på det långa bordet.
Så att du får Downton Abbey interior

Så att du får Downton Abbey interior

Ny årstid med Downton Abbey är äntligen på väg. Hur hanterar Maria sitt nya liv som nyfödd mamma och unga änka? Och hur är livet för mästare och tjänare på varorna? Vi kommer att få svaret i den nya säsongen. Förutom att säkra anhängare över hela världen har Downton Abbey också skapat ett nytt intresse för den majestätiska interiören i början av 1900-talet.
I det här huset är alla armaturer åter

I det här huset är alla armaturer åter

Skipp Rhus på Hvasser Vilka: Erik Asmyhr (62). Arbete som: Läraren förar Faerder erhölls (. Færderfår Uk) med Terje summit. Familj: fyra vuxna barn, hund: Rim (Alaskan Malamute). Vad: Hus byggt 2012 (och omkring 1850). Hyrs ut på helger och helgdagar. Om du kommer hit som gäst skulle du tro att huset är gammalt.
Kök före och efter

Kök före och efter

På gården Nordre Sørsdal har keramiker Lillann Svendsrud allt hon behöver - hennes egen studio i ladan och gott om utrymme för en aktiv livsstil med hästar, hundar och katter. Dessutom har hon ett mycket personligt kök med gott om utrymme och utsikt över Liers landskap. Men var denna inte uppenbart när Lillan köpte gården 2008.
Hus andas genom isoleringen av linne och ull

Hus andas genom isoleringen av linne och ull

KÖK: Köket innehåller allt du behöver och ingår i det stora och ljusa rummet på första våningen. Foto: PHOTO. Liv Sandvik Jakobsen Dela på Facebook Inger och Bjørn Nome bodde i den prestigefyllda fastigheten mitt i byn. Han var en minister och hon arbetade som lärare. De bodde nära både arbete och skola, men huset var inte deras.
Rösta på din favorit i år Rural Spire 2016

Rösta på din favorit i år Rural Spire 2016

Undersökningen är slut och juryn bestämmer nu vilken av de fem fem rösterna som ska fortsätta. Vinnaren kommer att tillkännages i Lev Country edition 8. Se bilderna och läs mer om varje kandidat nedan: Bild 1 av 3 Husfrua Gårds har både logi och mat. 1. Husfrua Gårds Lise och Per Magnus Værdal började med boende och mat i 2009 i en helt renoverad trønderlån på Inderøy.