All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Eld bort med förlusten av fyra väggar

Torhild Rusten, koncept chef på tapeten leverantörs våningar, fann att människor är rädda för att de fyra väggarna blir för mycket, och ofta sluta med förlusten av endast en vägg. Hon ser att en grundmur ofta skapar ett störande uttryck och stör det övergripande intrycket i rummet om det inte följs upp med färger på andra väggar.

Hon har även förlust, samma mönster så, på alla väggar i vardagsrummet, och efter renoverade hela lägenheten är just det rummet en del av vad hon är mest nöjd med.

- Jag har vuxit upp med förlusten i nästan alla rum, flicka rum ingår, med förlusten av alla fyra väggar, och var mycket tydligt att jag ville ha det i mitt eget hem. Jag känner att det skapar lugn i rummet - faktorer som ökar din komfort. Romantiken växer också. Det geometriska mönstret i vardagsrummet är så öppet och ljust i färgerna att det inte blir oroligt, men å andra sidan skapar en spännande ram. Rummet är trevligare och mer personligt än om jag hade tapeterad en eller två väggar och sedan målade resten, betonar Torhild.

Haugesund och Drammen

Sole och silverfärgade harlekinväggar skapar ett sofistikerat och inbjudande uttryck.

Hur märker butikerna efterfrågan? I Haugesund finner man att det finns så småningom fler som köper tapetet för alla fyra väggarna i ett rum och sedan lyckligt till sovrummet.

- Sovrummet brukar ha liten dekoration på väggarna, som bilder, lampor och annan inredning, jämfört med till exempel ett vardagsrum. Om du vill ha lite liv för väggen, är tapeten en bra lösning. Intrycket kommer också att vara lunatiskt. De flesta väljer tyst siffra utan alltför mycket färg, men vi säljer också tapet med färgkontraster och, inte minst, tuff, enfärgad upplagan, säger Cathrine Store med färgglada Raglamyr i Haugesund.

Var försiktig med färg och mönster

i färgglada Lothe Drammen rapporterade att många köper nu tejpade alla väggar i ett rum, men det är försiktiga mönster och färgval - ännu.

- Våra kunder är nog inte redo för stora kontraster i mönster och färger ännu. Det finns mycket monokrom tapeter, diskreta mönster - som prydnadsföremål - utan kontrasterande färger, och färgerna strömmar vanligtvis i varandra, inklusive guld och skimmer. Grå, vit och girig är efterfrågan, och vi säljer mer och mer svarta och mörka färger, säger Kari Grethe Haraldsrud på Lothe.

Lutande tak inget hinder - här är en tapeter panel från Alta Gamma Semper-samlingen, tillsammans med en annan design från samma samling.

ADVERT

Mest populära