All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ljusblå ljus

Innan vi berättar mer om det, låt oss bara dra slutsatsen att den stora färgbilden är olika - absolut något för alla. Men när vi väljer en "massfärg" är blå en vinnare.

Blå har blivit tillkännagivad som en kommande inre färg under en lång tid, och har vuxit snyggt och visat i många sorter under flera årstider. Nu är det överallt, så det är bara en fråga; om du gillar blå bra och märker. Trenden är nu inte att utöka en trend eller "allt annat" val, välbefinnande och mat är mantra nu och då handlar det om att hitta sin egen palett och sina egna favoriter.

Blå i Frankfurt

Blå klänningar många färger. På Heimtextil är den färgad av färgglada textilier, här är blå i kombination med brunt.

Årets första stora mässa är Heimtextil i Frankfurt, en av världens största inom interiörtextiler och tapeter. Det var mycket blå att se, både på textil och tapeter. Och flera designers vi pratade med hade blått som deras favorit. Utställningen visade också tydligt att textilierna är på väg tillbaka i inredningen, i alla möjliga varianter.

Blå i Paris

Dream catcher i blått. En prisbelönt stoutdesign presenterad hos Maison & Objet.

Maison & Objet i Paris är en mega present och interiör mässa, och rymmer allt till hus och hem. Många norrmän väljer att välja två gånger om året. De som ville bekräfta att blå är stor behövde inte se mycket ut. Om någon tvivlade när de kom fram, togs alla tvivel bort efter de första stegen i showen.

Även från butikens fönster i Paris gator lyser det blått.

En rundtur med vindsurfing i Paris erbjuder också färska, blåa upplevelser.

Blå i Oslo

Blå och vit daglig mat presenterad på Oslo Design Fair.

Årets första present- och inredningsmässa i Oslo, den nybildade Oslo Designmässan, blev rause med blåa erbjudanden. Bland annat hade interiörtidningen Bonytt valt blått i sin utställning. Mässan, som är en stängd mässa och en viktig handelsplats för inköpare till landets present- och inredningsbutiker, hade ett rikt utbud av produkter - även i blått. Det var flitigt agerat och vi antar att det blir mycket blå att se i olika nyanser.

Bonytt visade bra norsk design för flera rum på Oslo Design Fair; i blått.

Vi norrmän älskar kuddar, och det fanns många av dem på Oslo Design Fair, även i blått.

Populär Tom Dixon var också i Paris med blåa, nya vaser med yta som påminner om olja på vatten.

ADVERT

Mest populära