All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Lyser upp trädgården med ljusskulpturer

Den italienska firman Serralunga är känt att använda plastmaterial på ett nytt sätt, och kastar ljus skulpturer som vänder sig i trädgården. Dagens teknik utvecklades på 1980-talet, och idag kan de forma plastformar på upp till 3000 liter.

Ljusa trädgårdsskulpturer från Serralunga. Foto: Serralunga.

Trädgårdsljus med leder

Led är en bra investering när man tänker på utomhusbelysning. Det är inte bara energibesparande, men det har också ett mycket långt liv. Detta är en stor fördel för utomhusbelysning ofta måste skruvas på när det är mörkt, eftersom du snabbt vill spara extra kostnaden för att investera i LED-belysning.

En annan fördel med Led Exterior Lighting är att den inte lockar myggor, flugor och andra insekter. Detta beror på att de, till skillnad från andra ljuskällor, inte producerar ultraviolett ljus. Du behöver inte ätas av myggorna och du kommer inte samla så många döda flugor runt ljuskällan.

Läs också:

LED-ljus band på terrassen

Med lite belysning på uteplatsen kan sommarkvällar utökas långt in på hösten. LED-ljusband utformade för utomhusbruk kan lägga till en elegant effekt ...

Utomhusbelysning från Lighting1. Foto: Belysning1.

Hur man använder utomhusbelysning

Det är viktigt att du inte väljer ljus som är för skarpt. Det kan störa när du kör på en mörk kväll.

Du kan använda utomhusbelysning för att lätta din väg och väg runt ditt hus. Det är lugnande för gäster om det är klart klart och märkt var man ska åka. Förutom att belysa vägar kan du använda belysning för att tända upp större områden utanför huset. Det är till exempel vanligt att belysa parkeringsplatser och andra större områden i sina egna lokaler.

Detta kan också skada alla inbrott.

Utomhusbelysning från trädgårdsljus. Foto: Trädgårdsljus.

Läs också:

Varför slår hunden på dig?

Om du har undrat varför hunden slickar på dig läser du det här.

Smart utebelysningseksempler

  • Fokus belysning: Denna typ av belysning används för att fokusera på ett objekt. Dessa är ofta områden i trädgården, en status, arkitektur och andra saker som du vill vara synliga. Ett råd är att ljuskällan så långt som möjligt inte ska vara synlig för att undvika fläckar.
  • Siluettbelysning: Det här är en metod för att fokusera på vegetation eller något spännande utanför ditt hus. Att placera belysningen i bakgrunden och sikta på en yta kommer att skapa en spännande effekt. Metoden markerar objektets form utan att markera färger eller textur. Tänk på att du inte behöver använda den här metoden mot ett fönster eller i dina granners riktning - målet är att tvätta bakgrunden och placera den framför fokusen.
  • Skuggbelysning: Motsatt av siluettbelysning är skuggbelysning. Om du har spännande vegetation eller ett annat objekt kan du placera ett ljus i förgrunden och tänd direkt mot objektet så att du får objektets skugga på ytan i bakgrunden. Om du vill ha en större skugga på bakgrunden kan du placera ljuskällan närmare objektet du vill skugga av. Om du vill ha mer detaljer, rekommenderas att du använder en platta med minst detaljer och ljus färg.

  • Signage Lighting: Floodlight är bra för att lysa tecken. Detta är mycket populärt för företag och gårdar som har ett namn som de vill profilera. Det är viktigt att du tänker på vilken typ av skylt du ska tända, avstånd och vinkeln du vill lysa från. Det ser bäst om du gör det med bara en ljuskälla, eftersom det ger ett jämnare ljus.
  • Träbelysning: Om du har vackra träd i din trädgård kan träbelysning vara ett bra sätt att göra trädgården ännu vackrare. Metoden handlar om att belysa grenarna i trädet utan att ljuskällan är synlig. Om du vill lägga till en extra effekt, kan du överväga upplyftningarna på marken under trädet.
  • Uplight: En metod som används för att fokusera på de finare detaljerna i din egendom, som. som ett vackert träd, arkitektur etc. Låt oss fokusera på repetitiva mönster, fönster, kanter och blommande träd för att få en bra effekt.

Källor: www. lighting1. nej, www. trädgårdsbelysning. nej, www. sera lunga. com

ADVERT

Mest populära