All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Ljus på potten

Ljus på potten

  1. Kan of Light

på flaskan?

Om du inte har sett det förut kommer du garanteras att se den igen. Kan of Light är en lampa som använder vanliga små batterier och lysdioder kan användas för utomhusbelysning, vare sig det i trädgården, på en camping resa eller var du nu vill ta den med dig.

Lampan består av en robust plastburk, där korken fungerar som både omkopplaren och kåpan för elektroniken.

lysdioder kanske mer känd som LED, är en unik teknik för att overøre energi av ljus, som nästan all energin omvandlas till ljus, och att undvika energiförlusten till följd av värmeutveckling.

Ljusflaskorna finns i 0, 5, 1 och 15 liters versioner, i röda, vita eller blåa färger.

Praktiskt

Designers bakom lampan, Skjelvik Design, har tagit hänsyn till både form och funktion. Bortsett från Kan of Light är ganska och titta på och kanske årets roligaste gadget lyskannen både praktiska och hållbara. Det är helt vattentätt, flottör och är korrosionsfritt - och det är så robust att du kan skumma det utan att skada det.

Can of Light använder fyra små batterier, vilket ger full ljus i full styrka över tre dagar. LED-lampan är extremt hållbar och du vill inte byta ut det, så du behöver inte oroa dig för både batteri och lampa - om du tar det för en lång resa.

Foto: www. canoflight. com Foto: www. canoflight. com Visa mer

Young Talents

Bakom den skinnande ideen står Skjelvik Design, en ung, liten designbyrå med en baksmälla i huvudstaden.

Besökare till huvudstaden kan se Kan of Light på skärm på den nya norska Center for Design i Hausmannsgate 16 som en del av det norska Design rådet utställning Young Talent 2004. Utställningen är öppen till den 12 december.

Du kan läsa mer om Design for Good Design 2004 och se fotomaterialet med några av årets vinnare här.

Pris och försäljningsställen

Du köper de smarta lamporna antingen från www. canoflight. com eller via återförsäljare i Oslo och Köpenhamn. Du hittar en lista över återförsäljare på webbsidorna.

Glanspriset är 240 kronor för 0, 5, 260 för 1 och 290 för 15-litersversionen. Det är också möjligt att hyra den största versionen för evenemang eller liknande.

ADVERT

Mest populära