All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Glatt

-Många, särskilt män, det ser nästan ut som en sorts helgerån att måla över tall. Träet får inte på något sätt skärpas! kommenterade interna konsult Ellen Skifjeld Lønnestad som hjälpt paret ger hallen ett nytt ansikte. Hon förstår dock att mannen kämpade i det här fallet - huset de bodde i var hans barndomshem. Funktionalistiska villa i utkanten av Oslo byggdes 1939 och hennes föräldrar köpte den 1962. År 1991 flyttade Hanne och Leif i det stora huset på hela 320 kvadratmeter.

Var förolämpad

Boendet var bekvämt och mysigt, men så modernt var det inte. Hanne upptäckte snart att det inte var tänkt - Leif ville inte ha något som föräldrarna hade gjort för att förändras. Och föräldrarna blev lite vridna när renoveringen blev sann - var det inte vad de hade gjort tillräckligt bra, kanske? "Det lugnade sig så småningom. De förstod att vi skulle få få en lite annorlunda smak än dem och tog inte av det längre ", ler Hanne. Mycket av husets karaktär, hon är också angelägen om att hålla eftersom hon tycker att det är trevligt och ger husets själ.

Ett stort mörkt hål

Men då var det här korridoren! Tallens väggar och talltak var gulade och blev mycket mörka efter fyrtiofemtio år. Hanne verkade alltid så dåsig i salen och den inre konsulten kände att hon kom in i ett "stort mörkt hål" när hon gick över dörren. "Den vackra veranda dörren i slutet av rummet tycktes nästan inte vara," sa hon.

Någonting måste göras. Till slut gick Leif med damerna i det: "Ingångshallen var lite för mörk och gammaldags, ja, säger han.

Styrd uppmärksamhet

Tall kan sättas in med paneler för att hålla ljus och fin längre. Men det kommer alltid att gula lite. - Furu stjäl mycket uppmärksamhet och blir ofta mörk. Om du är angelägen om att hålla veden synlig, kan du böja över tallet. Personligen tycker jag att det fungerar bäst att måla över det med oljig färg. Då visar det också att det är träarbete, säger inredningsarkitekt Lønnestad.

För ingångsväggar och tak i den över 60 åriga roliga villaen valde hon en grå färg eftersom det fungerade bra med de andra färgerna i huset. Tillsammans med nya gardiner, en ny filt över en plats och ett litet runda bord, har entrén en helt ny känsla. "Nu ser det inte ut tråkigt och ledsen längre, men rent och korrekt", ler Hanne. "Naturligtvis hjälper det oss också att få ett annat rum att hänga så att vi inte får allt" rörigt "med det. "Och salen ser mycket modernare ut. Nu behöver vi bara köpa en ny spegel, säger Leif. Den inredningsarkitekt nickar gillande och verkar paret har turen att ha möjlighet till en sådan mysiga "entre levande" som i första rummet i deras hus.

ADVERT

Mest populära