All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Levy - löjligt lätt?

En gles bevuxen häck som så småningom måste avlägsnas och ett uttalat önskar en möjlighet för plantering blomma stretching i höjden - då måste det finnas en levande vägg i slutet av terrassen.

Varje träaffär och välutrustade trädgårdscenter är redo att erbjuda. Men ingen av de vi tittade på i alla kataloger som dumpades på våren föll i smak eller sinne. Dessutom var de för tunna i strukturen för att fungera som vi tänkte.

Slutsatsen var att den måste göras av sig själv.

Hur vi

En vägg består att alla vet ramarna och beklädnad, valde vi tryckimpregnerat 2x4 till ram eftersom vi gillar det fast. Dessutom är resten av terrassen och huset byggda i grova dimensioner, något mindre verkar vridas.

Avförandena höljdes med postsko, fäst med franska träskruvar.

Läs också: Terrass? Då behöver du dessa!

För att få dessa i marken vi stod inte på trappstege med slägga och slog dem i marken. Nope. Istället skruvade vi en vinkeljärn på toppen av stolpen. Sedan använde vi vår lilla kompressor med en pistolpistol och vibrerade det hela ner i marken. Det tog inte många sekunder i kompakt lerajord. Hjälpen höll strålen i bulk medan vi var säker på att få ner det.

På toppen monterade vi ett böjt bord som vanligtvis används på räcken för att förhindra att vatten faller. Här måste vi göra något för att förhindra att alla fåglar använder den som dass, en form av nagelmatta ligger i tankfartyget.

Läs också: Hur man bygger ett trädhus!

beklädnad hyvlat skruvades från baksidan, de undre två tabeller skär vi så som en öppning i botten centrum.

På övre bordet såg vi fjädern med vår cirkelsåg, för tillfället monterad i ett sågbord. Här borde det finnas på några listor med "dekorationer" i öppningen.

Förutom stolp och robusta skruvar i terrassens fundament krävs ytterligare förstyvning. Därför monterade vi ett sluttande tak i 2x4 på toppen av sängen. På sidan av huset finns ett arrangemang med en grind mellan husets vägg och väggen. Då blir det lika stabilt där också (se bild längst ner i artikeln).

Öppningen längst ner i mitten är för att kunna klara de växter som läggs i sängen på baksidan och växa upp genom öppningen mellan terrassen och väggen. Här är den stängd.

Vi sätter på löstagbart gångjärn och lås så att vi kan ta av allt vid behov. Vi skär av den innersta delen av noten i tabellen ovan och låt stranden stanna kvar på luka. Då verkar det inte som om det finns lucka framifrån.

När du har installerat några listor i sicksack på toppen (en liten spikpistol är trevligt att ha) var det dags för betning. Det slutade precis innan det blev för mörkt för att se vad som hände på baksidan av väggen.

En knapp på lördag arbetar med lämpliga verktyg och material - nytt liv! (Det var också betydligt billigare än det bästa som vi tittade på i trätaket.)

Vägen slutade, med en gateway och en förlängning till husets vägg. Foto: Brynjulf ​​Blix Visa mer Här är porten, tillverkad av 2x2 och 40 meter lister. Nail gun är trevligt att ha. Foto: Brynjulf ​​Blix Visa mer

ADVERT

Mest populära