All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Låt ditt vatten värma din

Flexibel het lösning

Vatten värme är helt enkelt att vatten värms upp och transporteras runt hemmet, antingen i rör i golvet eller genom kylarna. För att värma vattnet, kan du använda olika energikällor, från el- och värmepumpar till pellets och solfångare, vilket är viktigt att tänka på om du till exempel att förfoga över fossila bränslen till förmån för en mer framåtblickande alternativ.

Hitta rätt leverantör

När du väljer en leverantör är det smart att välja en som kan ta det totala ansvaret för det arbete du ska ha gjort. Detta förenklar processen för alla parter och sparar både tid och resurser, och förmodligen för pengar.

Lägg till anbudsförfrågan. Gör en specificerad lista över det arbete du vill ha gjort och få erbjudanden från minst två leverantörer. Det är viktigt att anbudet är utformat så att du kan jämföra erbjudanden på rätt sätt. Fråga också om de kan ge dig en driftsgaranti.

Fråga Enova om rådgivning

Enova stöder energiinitiativ hemma och vi har många erbjudanden för dem som vill konvertera till förnybara värmekällor. Du kan få stora mängder av dina utgifter genom Enova-bidraget, och möjligheterna är många. Till exempel, om du vill ersätta olja som drivs med luft / vatten värmepump kan du få upp till 25% av kostnaden (max 10 000). Har värmepump energimätare för el- och värmeproduktion, kan mängden ökas till 20 000, och innebär utbyte även avlägsnandet av oljepanna och tank, kan du lägga till ytterligare 10 000.

Om du inte har ett vattenbaserat system från tidigare men vill installera ett sådant system i ditt hem, är också en extra kostnad som ger dig pengar tillbaka från Enova bidrag. Kombinera detta med en investering i en förnybar energikälla är den nya 10.000 att hämta.

Läs också:

välja rätt Garage

Många drömma stort garage där bilen kan stå på torr mark och med gott om utrymme för verktygslådor och sportutrustning. Här ger vi garaget lösa några bra ...

Här är det, med andra ord stora besparingar, och det bästa råd vi kan ge dig är att kontakta en Enova på chatt eller genom att ringa det avgiftsfria numret 800 49 003 , då kan du ta reda på vad som är den bästa och mest lönsamma lösningen för dig.

ADVERT

Mest populära