All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Låt timret leva!

Ett vanligt scenario i vår tid är att det gamla huset ska moderniseras och väggarna är drömmen. När skivorna, paneler och tapeter tas bort kan det överraska dig - i form av timmer. En omedelbar tanke kommer troligen att vara att täcka träet igen för att uppnå önskat resultat. Men - varför titta inte på det som en gåva än att spendera tid och pengar att dölja det?

Vi har samlat några bilder från det gamla, renoverade hus, där väggarna från långt tillbaka i tiden möter både panel och ta bort väggar med färg och tapeter.

Denna vägg avslöjades när väggskivorna från 60-talet togs bort. Den har varit i fred och står i stark kontrast till den vitmålade panelen (färg 0502-Y). Målningen (Ellen Skifjeld) drar den mörka färgen till den vita.

humör

Romance drömmar - satin timmer, färg S 5005-Y50R, i perfekt harmoni med blommorna på tapeten (utgångna se finndintapet Com för alternativ.).

Det är viktigt att ett rum eller hus har en sådan stil som det inte går att integrera en trävägg i inredningen. Det kan naturligtvis vara så att hela väggen är inte söt nog, i vilket fall det kan också vara skönt att ta hand om en del av det. Det kommer likväl att bevittna vittnen om hårda tider, och samtidigt lägga till atmosfären i rummet något speciellt.

Uttryck efterbehandling

Flowers Ranker i försiktiga färger (avvecklade, se finndintapet. Ingen alternativ) är känslig mot den kraftfulla vägg färg S 5005-Y50R och nakna golvet (färg Pale Svamp 209, Becker).

Om träet är naturligt, eller till exempel att slå, växa eller måla, kan det vara upp till den enskilde och kommer givetvis också att vara beroende av träkvaliteten. Kan det vara sköldigt och spottat, så att resultatet blir det sköna med hjälp av ytbehandling. Om det är målat, kommer uttrycket att förändras radikalt med glansen på färgen - vare sig den är blank, halvglänsande, halvmattad eller matt.

Ett tätt, modernt skåp är utsökt mot den gamla väggen, som har en räckvidd flytande vax (Liberon Gothic Patina, Alanor).

Virket blir "oljigt" och delikat i uttrycket med blank färg, här i färg S 5010-Y30R. Fönsterramar har fått samma behandling. Det vita träet betonas extra med den matta väggen av färg S 4010-Y30R.

ADVERT

Mest populära