All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Låt sommaren varas längre med nya terrassvärmare

Fördelen med den nya tekniken är att det värmer dig och inte luften så mycket. Kvartalsvärme med lågfrekvent teknik värmer cirka 80 procent av objektet medan gasen värmer föremålet med cirka 20 procent.

Kvartsvärme emitteras i kortvågspektrumet av infraröd strålning. Strålarna värmer inte luften, bara den som stannar strålen. Det ger en mycket effektivare energiförbrukning. Men undvik billiga kinakopier, uppmärksamma kvaliteten.

Vad är kvartsvärme?

  • Kvartsvärme är termen vi använder för värmeutsläpp i kortvågspektrumet av infraröd strålning.
  • Kortvågsugnarna är spontana, kvartselementet når maximal temperatur inom en sekund. Strålarna värmer inte luften, men bara den som stannar strålen. Därför kan man styra värmen och spotvärmen ett visst område, även utomhus.
  • Kortvågsugnarna är spontana, kvartselementet når maximal temperatur inom en sekund.
  • Artiklarna i genomsnitt mellan 7 000-10 000 timmar med konstant värmeffekt innan de behöver bytas ut.
  • Fördelen med kvartsvärmare är att det är lätt att beräkna exakt strömförbrukning för ett visst område, eftersom du inte behöver förvärma någon luft eller behålla en viss lufttemperatur oavsett externa förhållanden. Värmelamporna uppnår full effekt, så att de är omedelbara och används endast när det finns behov av värme i ett visst område. Du kan därför beräkna mycket exakt energiförbrukning. Till exempel kan en kvartvärmare med 1, 5 KW som spenderas på terrassen i en timme ungefär omvandlas till en driftkostnad för ett öre. En gasvärmare som används under samma period skulle kosta runt regnet. 12, 00 - 15, 00.

Halvlampa från Somfy, förhandlad genom Kjell markiser.

Om du föredrar gemensam infrastruktur, har Clas Ohlson några bra alternativ. Takhängande som ger både värme och ljus, kr. 499, -. Infrastruktur med fjärrkontroll för vägg- eller takmontering, kr 699, -.

Läs också:

Terrassvärmare håller dig varm här i höst

Terrassvärmare är lösningen om du vill hålla värmen på terrassen på hösten.

ADVERT

Mest populära