All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Låt målaren måla taket

Det är ganska möjligt att måla taket själv. Men att måla tack, särskilt känsliga tak, är inte bara enkelt. I dragöglan från stora fönster, överlappningar, glänsande sköldar och mönstret på rullen verkar bra i det färdiga resultatet, om du är otur och obekant med uppgiften.

För en hantverkare som har rätt utrustning, utbildning i applikation och kunskap om hur färgen beter sig går jobbet snabbt och resultatet är bra.

- Att måla delete taket är en uppgift som också specialisterna måste skärpa extra att få en fin resultat, säger Thor Ingar Røneid, målarmästare och teknisk service manager på Butinox.

- Kanske är det bara för den här uppgiften att du ska anställa en hantverkare istället för att göra det själv. Det är ofta billigare än du tror, ​​tillägger Jostein Brekka, som är produktutvecklingschef på Tool Factory Jordan.

LÄS OCKSÅ: 4 goda skäl att låta hantverkaren göra jobbet

BED LIGHT: Stort fönster ger mycket ljus. Tuggöget gör alla ojämnheter och sköldar i taket verkar bra. (Foto: Butinox) "> bete. Stora fönster släpper in massor av ljus Slep ljus gör att alla brister och fläckar på taket verkar bra (Foto: Butinox).

Takmatt tak

tak bör målning med matt-reflekterande beläggning, företrädesvis med glans 02 eller 03. Såsom framgår lätt ojämnhet i appliceringen och mönster av rullen minimeras. vilken typ av färg kallas ofta Takmatt, och bör tillämpas vått-i-vått för att undvika överlappningar. Detta medger arbete måste utföras i god takt, så att färgen inte torkar

renrum för möbler och saker, så att det blir lättare för målaren att komma till

inte tvätta

tvätt:.. Matt tak bör bara tvätta precis innan de mals Annars ett handfat gör tak missfärgad.. (Foto: Jordan) "> tvätt: Matt tak bör rengöras precis innan de målade. Annars kan ett handfat göra taket skärmad. (Foto: Jordanien)

- Takmålat med matt färg kan skydda om den tvättas eller torkas av. Därför ska taket endast tvättas före målning, säger Chresten Nielsen, paintmaster och teknisk chef hos Beckers.

Om taket blir smutsigt, till exempel, genom julgran som en subberrant eller sot från en eldstad eller ett ljus, måste det målas. Färgfärg ger synlig överlapp, så hela taket ska målas samtidigt.

- Ny takläggning av gipsskivor måste males innan du målar med två färglacker. Grunning används för att säkerställa att substratet inte suger vid applicering av färgen. Det kommer att ge glansskydd. Använd alltid färg och priming från samma färgsystem, Per Myhre, teknisk chef på Nordsjö Painting Company, rekommenderar.

- Ett stort vardagsrumstak är ett krävande jobb för att bli snyggt. Låt en hantverkare göra jobbet, så du får ett bra resultat snabbt, säger han.

ADVERT

Mest populära