All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Låta naturen själva bestämma

Nu Jag pratar inte om att säga att du är välkommen till jord äldre i trädgården. Det handlar också om att inte lägga för mycket energi i att plantera en fin gräsmatta. Att skapa den perfekta gräsmattan, som tränas, tät och ständigt gröna är nästan en omöjlig uppgift.

Varje år brukar jag gå runt det område där jag bor för att beundra alla byar. Det är inte bara jag som har släppt kontrollen. Gräsmattan i grannskapet är täckt av blommande cowslip, vilda violiner och glömska. Lite tidigare lilja doft, och olika små tulpaner, Blue Star och anemoner, men också blåklocka i den lummiga delarna. Fantastiskt!

Det enda dilemmaet är när det är dags att skära gräset. För att göra det lika bra nästa år, klipp inte för tidigt. Jag brukar skära de områden som inte växer så mycket. För varje klippning tar jag lite, så att hela gräsmattan under hela sommaren har en fin klippning. Då verkar det också som om det finns en tanke bakom gräsmattan.

Om man förlitar sig på naturen som en trädgård designer får en trevlig trädgård som också erbjuder en större biologisk mångfald. En velklippet gräsmatta är inte särskilt lockande - särskilt om du är en fjäril eller humla.

ADVERT

Mest populära