All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

La kök och badrum vara, men mall slitna väggar och ta en effektstyrning

Bostadsmarknaden har ökat kraftigt de senaste åren och hösten är en populär tid på året för försäljning och köp av bostäder.

Om du planerar att sälja ditt hus i höst är det naturligt att du vill få ut det mesta av det. För att attrahera intressenter på displayen bör fastigheten se så attraktiv och frestande som möjligt. Och för att få bra bilder ska interiören se framträdande. Vissa väljer att betala hemstylist för att stil före försäljning, andra kan överväga att dyka upp några rum.

Vad ska du göra före försäljningen?

Vad kostar det verkligen att spendera pengar innan du säljer ditt hem?

- För att förbereda fastigheten på bästa möjliga sätt har allt att säga, understryker Göran Sorensen, fastighetsmäklare i Privatmegleren. till bonytt. nr. Att enkelt trycka på lite färg i sovrummen och i vardagsrummet med fina färgval kan betyda mycket. Genom att ge en varm och känslig känsla av romantik, kan köpare komma till ett drömstadium, vilket i sin tur gör dem lite extra.

ONLY GREP: Både mäklare och skattmästare tycker att det kan vara värt besväret att måla väggarna före försäljning. Ska du måla eller tapeter ska du välja ljusa, neutrala färger. Foto: PHOTO: Ifi. nej

Får du vad du betalar i en eventuell renovering?

"... kikade på vackra kvinnan, där hon försöker klänning efter klänning"

- Det är omöjligt att säga hur mycket du får i eftersom det beror helt på bostad, förklarar Sörensen. Med större egenskaper kan köpare ha starka preferenser när det gäller hur saker ser ut, och då kan det vara riskabelt att röra sig för försäljning. Att välja en billig lösning som inte matchar fastigheten som ska säljas avslöjs snabbt. Sedan kan du antingen välja en kombination, genom att ta en enkel kök från HTH eller Nimble med en fin exklusiv bänkskivan, och spendera lite extra på vitvaror. Då spenderar du lite renovering och du får valuta för pengarna.

Måla väggarna

Sørensen betonar att du inte ska spendera mycket pengar vid förnyelse.

- Jag skulle inte rekommendera någon att spendera mycket pengar på att byta lösning, med rörmokare och elektriker. Det kan därför vara bättre att ha ett lägre startpris för hemmet på grund av att kök och badrum kan behöva renoveras. Badrumsrenovering blir lite som köket. Om du kommer undan med att byta ut möblerna i badrummet och lägga kakel på kakel (med tanke på att det är kaklat från före membranet och besiktningsman kontrollera att det inte finns någon fukt) får du igen för ansträngningen. När hemmet är 100%, kommer köparen att känna att de kan röra sig in i någonting som är villiga att betala extra för. Därför är nya lägenheter så mycket högre än andra bostäder.

"Det kommer säkert att betala av väggarna," avslutar han.Håll reda på vad som är trenden och gör rummen som nästan nya. Det kan vara försäljningsbestämmande.

Bedöm varje fall

FIXED SMALLING: Saker som hänger och knyts ska repareras innan de visas. Sådana små detaljer kan förstöra första intrycket. Foto: PHOTO: Ifi. nej

- Vad ska göras innan försäljningen blir sant, förklarar takstmann Thomas B. Vogt från taxibolaget. nr. Du måste se varje enskilt objekt individuellt och det finns inte en regel som gäller för alla fall. Om till exempel en skyddad bostad, kanske du vill sälja den som ett totalrenoveringsobjekt. Människor som letar efter renoveringsobjekt vill ofta sätta sin egen känsla i hemmet, så du kan så enkelt lämna den som den är.

Se vad kräva av mäklaren

Mallväggen och reparera de små sakerna

Finns det dock sin egen lägenhet sälja några enkla steg för att luras. Gamla tapeter, slitna golvbeläggningar och väggar som inte har målats under många år kan vara fördelaktigt förnyade. Små detaljer som lösa listor, fläckar och hål i väggarna bör också tas hand om. Sådana detaljer kan förstöra första intrycket. Vogt anser att de stora, synliga lägenheterna bör prioriteras.

- Det är en relativt billig kostnad att måla väggen eller byta golvbeläggningar, pekar han på. Med rena, rena ytor är det lättare för människor att visualisera sina egna saker i rummet, och det första intrycket har allt att säga. Men det är viktigt att tänka på vad du lägger in. Använd inte de dyraste designförlusterna eller de särpräglade färgerna. Välj neutrala färger och tänk så grundläggande som möjligt.

Allmänt uttryck

Vogt tenderar inte att ge människor råd att byta ut ett kök eller bad. Men igen måste man överväga varje enskilt fall separat.

- Är resten av lägenheten helt ny, men köket är ganska gammalt, du kan överväga att köpa ett prisvärt nytt kök på Ikea. Då kommer hela lägenheten att få ett holistiskt uttryck. Men jag rekommenderar ingen att investera i ett moget nytt kök innan det säljs, det kommer förmodligen inte att vara kvar till försäljning.

Elverket

En slutlig men viktig råd från värderaren är att kontrollera det elektriska systemet. Det här är något som många inte tänker på, men det kan vara en lönsam investering.

- Om du har en gammal elanläggning, skulle jag rekommendera att investera i en elkontroll. Det behöver inte kosta mycket för att få en elektriker på besök och det görs om två till tre timmar. Det här är en bra säkerhet för dem som ska köpa fastigheten och jag har mycket att göra, förklarar Vogt.

Läs också:

Här är de coolaste interiörbilder

Sälj bostad

Detta bör följa när man köper fastighet

För att förhindra att barnet förstoppning

ADVERT

Mest populära