All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Låt det skina i badrummet - varje dag!

Få saker att känna så illa som ett smutsigt badrum. Men den läckra, rena känslan efter en varm dusch är mycket lättare att uppnå än många tror. Med några enkla metoder kan badrummet och toaletten hemma upplevas som inbjudande och läckra som badrum på bästa hotell.

- Kanske är det viktigaste att alltid använda varmt vatten när du rengör badrummet. Använd som varmt vatten som möjligt och torka ytorna som ska rengöras en liten stund i förväg. Det hjälper till att lösa smuts, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Här är sju enkla steg till ett skarpt rent badrum:

1. Lite men ofta

Byt handduk varje dag och byt badlakan, badrumsfilé och andra handdukar varje vecka, eller oftare om de får fläckar.

Badrummet tvättas varje dag, och det är den främsta anledningen till att det ser rent och städat ut. Skölj lite varje dag, i stället för att ta en verklig översyn en sällan. Byt handduk varje dag och byt badlakan, badlakan och andra handdukar varje vecka, eller oftare om det är färgat.

2. Alltid beredd, med tyg

Engångsdukar är praktiska och hygieniska.

Har en fin mikrofiberduk lätt tillgänglig. Om duken monteras av handfatet, är det snabbt att ta ett litet tak över spegeln, kranarna, diskbänken eller bänken medan du borstar tänderna. Kemisk krigföring är inte alltid nödvändig - rent vatten och en bra mikrofiberduk i det dagliga.

3. Korrekt städare

Använd tvättmedel avsedda för badrum, inte för köket.

Varje vecka ska badrummet städas med lämpliga städare, och badrummet kräver vissa städare än resten av huset. Kalkavlagringar avlägsnas med sura rengöringsmedel och bakterier med desinfektionsmedel. Rester av matfett, det är vanligtvis lite i badrummet, men ju vanligare i köket. Använd därför inte tvättmedel eller andra tvålbaserade rengöringsmedel för våtrummet. I badrummet är problemet istället rester av hud och hudfett som avlägsnas med ett ljust grundmedel. Gör särskilda medel för desinfektion och kalkavlägsnande arbete innan du tvättar dem. En tandborste kan fungera bra för att tvätta leder och fästas på kranen.

4. Clean Do-Vett

Toalett Clean, är ett desinfektionsmedel och både dödar bakterier och gör toaletten glänsande och hygieniskt ren.

Det tar lång tid att använda innan toalettskålen har miljontals bakterier, speciellt om du glömmer att stänga locket innan du drar ner. Till exempel små droppar urin, pall och toalett vatten spray över sätet.

Kålen ska rengöras varje dag och minst varje vecka med ett desinfektionsmedel.Glöm inte kontrollpanelen eller spolknappen på toaletten. Engångsdukar är de mest hygieniska på toaletten, eller använd en speciellt lämplig trasa som appliceras med ett pH-neutralt medel. Tvätta tyg efter varje användning.

Rester av kalk i kålen tas bort med ett surt medel en gång i månaden.

5. Dusch Utan Hälla

Plumbo Rengöring Badrum & Dusch Cleaner innehåller desinfektionsmedel som dödar bakterier och förhindrar svampbildning.

I motsats till vad många tycker är kalk inte det största problemet med 95 procent av norska bad. Beläggningar och plattor ersätts av vatten, humus, tvål och hud. Det kan vara svårt att bli av med, och någon form av film bildas på kakel eller glasväggar. Använd verktyg som är speciellt konstruerade för området, och en mikrofiberduk eller fin skrapkudde som "planerar bort" beläggningen utan att skada plattorna. Och glöm inte den svagaste punkten hos plattorna - silikonförband och leder mellan plattorna. De porösa lederna kan med fördel infogas med impregnering en gång per år vilket gör dem lättare att hålla sig fritt från insättningar och mögel. Silikonfogar med svarta fläckar rengörs med klor. Om inte, måste de bytas ut.

Gör det till en rutin för att spola plattorna efter att ha duschat.

6. Rengör avloppet

Rör och släckningar hålls öppna med medel som inte skadar rören, men löser upp hår, smuts och fett och tar bort dåliga lukter.

Inslagen i golvet och avloppet från tvättstället fylls gradvis av hår, smuts och fett som kommer att styva under perioder då dräneringen inte får vatten. Åtminstone en gång om året bör slussen därför rengöras. Använd en avloppsrengörare som inte skadar rören.

7. Fokus på golvet

Det viktigaste att hålla rena badrummet är golvet. Speciellt var du går mest, runt toaletten och i duschen. Använd en kemtvätt eller dammsugare för att avlägsna hår och damm från alla avföring och krokar. Tvätta golvet vått, om det behövs, använd en speciell produkt för plattor eller badrum, men överdos inte och torka rent med vatten så att tvålrester inte lämnas på ytorna.

Golvet i badrummet hålls rent med helst torra metoder.

ADVERT

Mest populära