All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Låt trädgården förföra

->

För att avslöja något lite i taget är förförelse ädla konst. När vi inte ser allt på en gång, vi är nyfikna och vill veta vad som döljer där vi inte kan se. Om du använder samma teknik i trädgården kommer det att locka dig att gå ut och uppleva det.

- Detta innebär att det bör finnas mer utrymme i trädgården, säger trädgård planering Marit Næss i Marits trädgård planeringen i Asker.

Paradoxalt nog flera rum eller avdelningar i trädgården kan ge en liten trädgård intryck av att vara större. Och en stor trädgård kan omvandlas från en grön torg till en spännande fristad av färger, dofter och intryck.

Vakna sinnena - En trädgård måste vara sensuell. Fokusera på doft, ljud, på det visuella, säger Marit Næss.

Tänk på färger och former när du plockar växter till trädgården. Välj växter som luktar, men var försiktig så att du inte placerar för många doftande växter för nära varandra. Det kan vara överväldigande för luktsinne. Och om du går singel, istället för rock, stimulerar du din hörsel.

För att skapa ett rum måste du också överväga var du ska placera elementen i trädgården.

- Det handlar om att göra visuella skärmar så att du inte ser allt på en gång. Du kommer att bli utmanad att ta en promenad i trädgården. Till exempel kan du göra genom att lägga vägar så att du inte kan se var de leder. Det gör ont på nyfikenhet och du vill gå och se var de är på väg mot dig, säger Marit Næss.

Ett vackert picknickområde När du går, kan det vara bra att ta en paus. Detsamma gäller för trädgårdsarbete. Bjud in ett tag genom att ställa in saker.

- Skapa möjligheter att sitta ner på vägen, oavsett om det är en bänk, en stol eller en stubbe, säger Næss. "I det här sammanhanget är det också smart att lägga till visuella effekter som en liten vattennivå eller en skulptur.

med en bänk under äppelträdet och kanske en stol en stol och ett litet bord med örtartade, kan du stanna och beundra sommaren i full blom. En kvällsresa vid skymningen är ett gott slut på dagen. Stanna till den svagt upplysta fågelbad eller fjärilsbuske, som fjärilar dansare kvällens sista dans i svagt ljus. Det är bara att förföra en promenad i trädgården.

Konsument Om

Marits trädgård planering, tel: 91 11 oktober 20

Luminator, tel: 67 97 85 10

Gros trädgård, tel: 93 februari 92 23

ADVERT

Mest populära