All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Låt fallet blomma

Sommarblommans liv är kort och hektiskt. Efter en enda sommar och en överdådig blomflora måste de ge upp. Så är naturen.

Därför är det ingen skam att glansen har gått ut ur sommarblommor, nu när sommaren lyckas. Å andra sidan är det hela tiden att börja färsk med alla vackra sommarblommor.

Utöka sommaren

- Det finns gott om vackra, färgglada sommarblommor som kan uppdatera burkarna och förlänga sommaren ", förklarar Tonje Bergh, informationschef på blomman och växterna.

På detta sätt skapar du ett nytt humör som gör att den sensuella charmen blir sann.

- En burk i entrén eller på en terrass med färgglada växter på hösten genom en mysig daglig försäljning, fortsätter Bergh.

Läs också:

Hedge Plantering hör minskar till

Hedge Plantering höra höst. Och nu kan du göra en bra affär.

Fjärde: Pearpepper, silverring och alpefiol ger en spännande skördpot.

Färgrika blommor i en burk

Sinnenas färger är heta och mättade. Du hittar glödande, brända färger i det stora utbudet av krysantemum indicumhybrid, och den söta potterosen (Rosa hybrid) finns också i denna del av färgområdet.

Potted Pepper (Capsicum annuum) med färgglada frukter betonar höstens nyanser. När fallmörket sätter in kan det vara trevligt med en spännande växt med så vackra färger. Prydpepper får först små vita blommor och då roliga lilla frukter i gult, orange, lila och rött.

Mängden blommor av sinnena erbjuder också många blå och lila färger. Förutom de vanligaste variationerna av höstlila finns det många andra alternativ till burkarna. Till exempel, fjäril lavendel (Lavandula stoechas) i flera olika nyanser, för att nämna några. Om du vill hålla plantorna ute på vintern, kom ihåg att ta in växterna före frostpålaggen.

Blålilla kombination: Lavendel, tallskott, murgröna, sypressur och carriplant i plantering.

Blanda med vintergrön

Tillsammans med dessa vackra blommande växter är det trevligt att plantera några gröna växter. Här kan till exempel elfenben (Hedera helix) användas. Detta är en vintergröna och klimatiska skogsbruk. Ett annat alternativ är en tall som är snygg att forma och vintergrön.

Gingerbread och dekorativa pumpor har kommit alltmer på marknaden och är ett originalt alternativ. Gingerbread är fin i burkar och finns i flera färger som grön, vit och lila. En liten buske som skimmia (Skimmia japonica) passar också bra i en kruka. Skimmia är en spännande surrogatväxt som producerar vackra röda bär och är väldigt dekorativ.

Läs också:

Växt lök och knölar under hösten, och njuta av nya blommor i rabatten på våren

Nu är det dags att plantera lökar och knölar, och på våren kan du njuta av nya blommor i rabatten när snön försvinner.

ADVERT

Mest populära