All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Låt en hantverkare göra jobbet

Vem som helst kan kalla sig målare, men inte alla kan kalla sig mästare. För att kunna använda titeln målarmästare måste ha passerat en tvåårig utbildning och ha minst två års praktik efter att ha erhållit certifikat från high school. Du kan också ansöka om magisterexamen om du har sex års praktik eller bakgrund från Tekniska högskolan, så länge du fyller i den tvååriga utbildningen.

- Väljer en målarmästare, en är garanterad att få en person med kunskap och erfarenhet som professionellt uppdateras, säger målarmästare Björn Studsrud, General Manager på Malermester Studsrud AS Ørje, Østfold.

Förutom huvudmärket bör du också leta efter MLF-propellern. Om målaren är ansluten till MLF betyder det att du som kund kan använda ditt eget kundklagandesystem och ett garantisystem om du inte är nöjd med arbetet. Medlemsföretagen i MLF är kollektivt ansvarig för det arbete som utförs, och om målarmästare du har hyrt inte kan rätta till felet, ett annat målarmästare göra det åt dig.

Begär ett skriftligt erbjudande

Ska du hyra en hantverkare, be om ett skriftligt erbjudande som innehåller allt: arbetstid, material och totalpris på jobbet. Det är en säkerhet för både hantverkare och köpare, så det kommer inga överraskningar när räkningen kommer. Standardavtal för inköp av bygg- och hantverkstjänster är fritt tillgängliga för konsumenterna och är ett bra hjälpmedel vid inköp av tjänster.

Det är också lämpligt att samla erbjudanden från flera företag, så att du kan jämföra priserna - men se till att erbjudandenna innehåller samma arbetsuppgifter.

- För ett större jobb kanske du vill anställa en målare för att ange en exakt beskrivning av det jobb du kan skicka på ett anbud. Detta gör det enklare att jämföra priser, rekommenderar Studsrud.

Han rekommenderar också att du kontaktar målaren i god tid innan jobbet är klart - bra hantverkare har ofta mycket att göra. Och kom ihåg: kolla referenser! Andras erfarenheter med målaren är ofta en bra indikation på hur nöjd du kommer att vara.

Malermesterfirmaet Studsuds tips för dig att köpa hantverk tjänster

  • Kontrollera målarmästare företagets hemsida: Har huvudvarumärket och bifogade MLF?
  • Kontrollera referenser: Om du är nöjd är din sannolikhet större för att göra dig lycklig.
  • Begär skriftliga erbjudanden från flera målare: Erbjudandet ska innehålla en detaljerad beskrivning av det arbete som ska utföras när arbetet ska slutföras och det totala priset.
  • Om ditt jobb är stort kan du hyra en målare för att skapa en arbetsbeskrivning som du kan skicka runt för anbud.
  • Kom ihåg att kontrollera om erbjudandenen består av samma arbetsuppgifter.
  • Kom ihåg att priset inte är allt; Det sätt på vilket jobbet är gjort är så viktigt.
  • Be om att priset i det skriftliga erbjudandet innehåller ALT (både material och arbetstid), så att du inte kommer att få obehagliga överraskningar när räkningen kommer.
  • Boka i god tid - bra målare har ofta mycket att göra. Det är inte nödvändigtvis ett gott tecken om målaren kan börja på jobbet samma vecka som du ringer.

ADVERT

Mest populära