All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Låt julen skina!

Julerød soffa med mjuka dunkuddar, generösa fåtöljer och klassiskt bord i mörkt trä och byggde ikea bokhyllor , fyll i huvudramen i vardagsrummet. Vardagsrummet med kök, matsal och lounge ligger på andra våningen i radhus. Trots det faktum att rummet är bara 30 kvadratmeter känns det luftigt och bullrigt. När kylan rasar utomhus, dumpar den eldstaden, som sprider varm värme. Eldstaden lyser också för skullens blixtsvarta mörka kvällskvällar.

- Jag är mycket förtjust i stearinljus och är en stor ljuskonsumtion. Blommor och ljus lever i vardagsrummet hela året, inte bara på julen, tror Marit. I stora glasskruvar är kubbelysorna säkra och brandbeständiga. Dessutom är det mysigt med ljus i stora stålljus.

Dekoration i fönstret: Glasbollar med rött silkeband hänger klä i fönstret.

- Trots lite utrymme, tycker jag att det är bra med stora ljus. Jag tycker att vardagsrummet verkar större när du har möbler och föremål som gnuggar lite. Massor av små saker gör snabbt vardagsrummet ännu mindre, så jag tycker att det är ett litet knep att använda stora saker för att skapa volym i små rum. En princip Marit använder också i sitt arbete som trädgårdsarkitekt.

Juldekorationens stil har följt Marit i många år. Hon trivs bäst med klassiska och norska juldekorationer som påminner om sin barndomsjul.

Den julgran dekorerad med glitter, norska flaggor, korgar och kulor som hon och pojkvännen började samla förra året. Textilier med pepparkakor har Marit sys för hand och hängde nära eldstaden mellan vardagsrummet och köket. En stor tråg på den låga bokhyllan är fylld med kottar, kanel buntar och mandariner.

Läs också:

Den finaste advent krans lager du med blommor

Du kan enkelt göra din egen adventskrans med levande växter. Här får du inspiration.

Advent Insats: Marit lager advenstaken även av mossa, kottar och fleece julstjärnor.

Syr och snickeri

- Mitt renoveringsbudgeten har varit smal, därför var jag tvungen att tänka två gånger när jag har gjort ändringar. Väggen mellan köket och vardagsrummet jag rev mig att "andas" befriad här. Väggarna i köket är tapetserade med tyger, alla gardiner i huset, Marit gjorde även av ämnen från Ikea, Kid interiör och substans & Style.

- Jag arbetade tidigare som flygvärdinna och har rest mycket och stannade på olika hotell. Jag har alltid varit intresserad av inredning och ofta höjde hotell gardinerna för att se hur de har sytt. Därifrån har jag fått idéer för bland annat mitt självständiga gardinpapper, som går ut med taket. Gardinerna kommer bättre att vara mantlad dessutom nycker de och rummet blir en mer elegant touch, verkar Marit Jag syr även kuddar och fårskinn.Sammantaget gillar jag att använda mina händer och skapa mina egna saker.

Living Väggarna är målade i en olivgrön färg, är skugga lite intetsägande och humoristisk syn jag brukar säga att färgen påminner om nyans av "diskvatten". Jag har blandat färgen själv, och jag tycker att den passar bra som bakgrundsfärgen till den röda salongen och det mörka träbordet. Hyllorna bakom soffan är i grunden Billy bokhyllor från Ikea att hennes partner har inbyggd i hobbyplattor och fodrade med remsor av virke återförsäljare. Tanken med bokhyllorna hittade Marit i ett inredningsark.

- Nästan allt är möjligt att komma till, det är min gyllene livsstil. Många skulle förmodligen ge en hel del innan jag slutar, jag ger mig själv sällan innan jag fick det ...

Många drömmar

Nu Marit och hennes partner flera planer i åtanke: De drömmer om att förvärva hus i Frankrike, där De båda kan experimentera med utomhusdesign och användning av medelhavsplanter. Paret arbetar dagligen med växter och trädgårdsplanering och hoppas kunna leda olika trädgårdsprojekt utomlands.

- Men vid jul jag gillar att vara hemma i mitt eget grotta, njuta av kvällarna vid brasan och lyssna på trä sprakande in, titta på ljusen lyser i ljuset och känna doften av kryddnejlika på vintern färska apelsiner, säger Marit. - Då är det perfekt att planera framtida sommarkvällar i Provence med min kära ...

Se också:

5 saker du bör inte hälla ner i avloppet

Detta bör inte hälla ner i avloppet om du vill förhindra tilltäppta avlopp.

Norwegian flaggor och glitter är ovanligt att se julgranen i det moderna hemmet i dag, men här är julgran dekorerad i traditionell och norska show.

Kongler, kanelpinnar och mandariner är fasta armaturer i trätrompeten till jul.

Det är bra att landa efter en lång dag.

I köket finns pannkakaskulpturer av hemmagjorda textilier.

ADVERT

Mest populära