All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Mindre regnskog virke

50 byggmaterial detaljhandel och nätbutiker är sjätte året i rad, kontrolleras för varor från tropiska träslag. Norska miljö- och konsumentorganisationer har gjort studier som visar att flera stora varumärken stoppat försäljningen av regnskog virke, även om regnskogen timmer merbau fortfarande lagligt att sälja.

Färre butiker

Det finns fortfarande några butiker kvar som fortsätter att sälja regnskog virke, men Campaign Director Nils Hermann Ranum i regnskogen Foundation informerar Rainforest Foundation webbplatser som han tycker att det är glädjande att fler och fler butiker tar miljöhot allvar.

"Det är väldigt bra att några av de ledande byggvaruhandlarna gör klart avstånd från försäljningen av regnskog. Dessa är ett bra exempel, och vi hoppas att resten av branschen så snart som möjligt efter dessa och tar bort alla regnskog produkter från butikshyllorna, säger Nils Hermann Ranum.

Merbau golv är det mest sålda regnskogsgolvet i Norge idag. Indonesien är landet i världen med den högsta avskogningen och en stor exportör av hotad merbau.

(Källa: Rainforest .no)

ADVERT

Mest populära