All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Gå ut till eleverna!

Gå ut till eleverna!

  1. Tips för uthyrning

Bostadsmarknaden i och runt de stora städerna har redan blivit bruten till brytpunkten, och det är inte bättre att en ny invasion av studenter ligger precis runt hörnet.

Om du har ett hus med ett rum kvar som naturligtvis kan användas som lägenhet, finns det många som vill hyra i ett eller två år. Tänk på att många hus med blygsamma kostnader kan inredas så att du får en liten hyra för uthyrning. Kom ihåg att eleverna ofta inte används så bra, många studentmöbler är inte större än bara en enkelsäng och ett litet skrivbord.

Intäkterna från hyran är skattefria och är därför också en välkommen ekonomisk fördel för dem som hyr ut.

Eleverna kan vara en extra resurs.

När dina egna barn är ute av vägen finns det många som har mer än tillräckligt med utrymme att hyra. Dessutom finns det många äldre personer som hyr ut kan hålla sina hem längre än vad som annars skulle vara möjligt.

Var inte rädd för att fråga eleverna om de kan ta ett tack. De flesta elever hjälper gärna med gräsklipp eller en färgfärg om du behöver hjälp.

Se till att du inte sträcker stolen för långt, de betalar trots allt för att bo där, och all permanent hjälp i trädgården bör därför leda till lägre hyra. Om du är flexibel kan det snabbt bli en affär som alla är nöjda med.

Användar du ditt huvud för att fungera bra!

Ingenting är säkert här i livet eller att hyra ut till studenter. Att använda sunt förnuft och göra saker redan från början har en bra utgångspunkt för att undvika de gemensamma farorna och fällorna.

Skriv till exempel ett kontrakt. Muntliga avtal är också bindande, men det är självklart att tidigare problem kan uppstå om du och hyresgästen känner sig oklara. Kom ihåg att du kan ladda ner ett leasingavtal på DinSide. Kontraktet är naturligtvis gratis!

För att se våra tips för uthyrning, tryck på länken längst upp till höger om artikeln.

ADVERT

Mest populära