All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Om parkett

LCD kan appliceras på dessa substrat:

  • Cement
  • Wood belagda golv, maldes och oljad
  • platta Golv
  • Laminat
  • Linoleum
  • vinylgolv och vinyl plattor
  • Nålfilt
  • Keramiska plattor utjämnas

undergolvet ska vara plant, rent, torrt, oavsett typ. En ojämn undergolv gör benet svårt och resultatet kan vara brutna fjädrar och därmed brutna golv.

Membran

För att förhindra fuktvandring i substratet som kan skada parkett bör undergolvet tätas med en ångspärr. Detta är särskilt viktigt på betonggolv. Använd en 0, 2 mm fukt- och åldringsresistent polyetenfilm (tunn som plastpåse) för att stänga av fukt ute. Det ligger över gamla golv, utrustade med 20 cm överlapp och band.

Kartong kan fortfarande användas som underlag för parkett, men idag finns ett substrat av skummade plaster, så kallade cellskum. Det isolerar bättre än ullpapp. Dessutom är det lättare att arbeta med - tunt och lätt.

Riktning

Träet rör sig mest i bredd, så du borde lägga borden med rummets längdriktning. Det är särskilt viktigt i långa och smala rum. Det trevligaste är att lägga borden parallellt med infallande ljus. Börja ligga längs väggen som kan ha dörrmål (stående dörrremsor). Domstolens fall som motsvarar parkettens höjd. Sätt ett parkettbord under för stöd.

Motion Trim

Tre rör med alternerande fuktighet. Beräkna ett mellanrum på minst 8 - 10 mm mellan golv och vägg. Detta görs genom att använda kilar mellan parkettborden och väggen. De håller parkettborden på plats så avståndet är konstant medan du arbetar. Andra platser som rörliga fogar behövs: mellan golvet och trösklarna, rör, trappor, eldstäder, stengolv och liknande. Fogen är täckt senare med hyllan eller listan.

Och kom ihåg: Anmälan är in, fjädrarna är ute. Den första raden är placerad med haksidan mot väggen.

Rulla ut en längd av skumplast eller ullkartong.

Rengör skäraren mot en vass knivvägg.

Om rummet har dörrmål, börja här. Parketten bör dras in under riktningen för att undvika extra belastning. Lägg första planken upp till väggen och dörrhöjden.

. och skära till. Det är omöjligt att placera det sista bordet i fältet medan det matas in i andra sista bordets fjäder. Om rummet inte har dørgerikter börja i den del av rummet som är mest praktiskt bör

Första ombord läggas med spåret sidan mot väggen.

Den är inriktad med kilar på korta och långa sidor. Om väggen är väldigt otrevlig och ojämn måste det första parkettbordet sys så att parkettbordet följer muren så mycket som möjligt. Om leggingen startar kommer hela golvet att ske i förhållande till väggarna. Ett rakt parkettbord mot en ojämn vägg kan också ge slipsar som är bredare än golvremsans lock.

Det sista golvbordet mot kortväggen mäts. För att få exakt inriktning utan att använda tummar, placera den här bordet med fjädersidan mot fjädersidan på baksidan av bordet. Markera avståndet. Parkettbordet måste snuffas eftersom det ände du såg måste ligga i väggens innersta riktning. På så sätt får du bara tillräckligt många bord, med muttrar och fjädrar på höger sida.

Lämna ledningen vid den första bordslängden minst en halv meter från väggen. Små kepsar i början kan göra att tabellerna glider isär och gör benet svårt.

Klistra in nästa bordlängd i noten. Om parketten är 7 mm tjock, läggs lim hela vägen. 10, 14 och 20 mm tjocka bord lims punktvis med 10 cm avstånd. Korta sidor hellimes.

Skjut bordsskivan på plats med en backsmith eller en dragstång så här. Om du har lite motion, använd backsmall om du har en bra tid - järnet kan förstöra väggen.

Sätt en kil i leden på parkettborden för att förhindra att brädorna glider när de slås på plats.

Från rad tre kan de sista borden på parkettlängden vara korta, som här. Sprid lederna så mycket som möjligt så att de inte samlar in och ger svaga områden. I de flesta större rum kan vad som är för mycket till längd nummer ett används i början av nästa längd.

Använd en slagmark och försiktigt försiktigt för att fästa bordet. Bank hårdare gradvis. Tänk på att slagmarken måste utformas för att ta hand om fjädrar på parkettbordet, annars kan de förstöras. Ibland är det en skillnad mellan slagblad för laminat och parkett. Impulsorn ska ligga mot fjädern, inte gängad inåt. Slaget måste ha rätt sida.

Använd vinkeljärn för att sträcka innan du lägger på. Använd inte fallet, det brukar inte vara i vinkel när det används lite.

sågning. En elektrisk handsåg förenklar jobbet.

Parkettbordet kan skäras ut med vanlig handsåg.

Ett elektriskt fall förenklar arbetet. Vissa färghandlare har ett lånefall. Eller kanske du vet en snickare du kan låna.

Anpassa det sista parkettbordet i rummet: Ladda det andra sista parkettbordet löst ovanpå bordet som är monterat, med sidan vänd mot dig. Använd ett nytt bord för mallar och placera det framför muren, även detta med anteckningssidan mot dig. Observera tabellen nedan där parkettbordet som är fastsatt på väggen slutar. Mäta avståndet med tummen och markera penna tydligt. Fallet längs här och du har bara bredden som täcker det sista fältet i rummet. Sidan av anteckningen pressas ner till fjädersidan från sista golvbrädet.

Vid dörrskal. Den sista tabellen ska vara lite bredare här eftersom tröskeln vanligen överstiger rummets vägg. Mät avståndet från det sista parkettbordet med tumpinne.

... och tydligt markera var tröskeln är.

Justera den sista tabellen på plats med rakjärn eller baksmältning.

Parkettläggningsverktyg: Skum, lim, parkett, ryggsmältning, skivstång, stansplatta, skivstång, kil, penna, kniv, hammare, tumme, handsåg och vinkeljärn.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära