All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Lägger mattplattor

Mattor rinner aldrig ur mode. De skapar en mysig och bekväm inomhusmiljö, de är bekväma att gå på - och de isolerar bra. De flesta av oss kommer troligen att hitta det enklaste att använda mattor. Först och främst är de lätta att bära med sig, de går bra in i bilen och de är lätta att bära in i huset. Dessutom är de enkla och inte minst snabba att lägga till. Mattdräkterna är gjorda av hårda, lösa eller skurna. För användning i vardagsrum i normalstorlek är det lättast att använda dubbelsidigt tejp för att montera mattan. Knacka diagonalt från hörn till hörn och längs alla väggar. För användning i mycket trafikerade områden, till exempel i kommersiella och offentliga byggnader, måste mattytorna vara hellimes för att ge den nödvändiga stabiliteten. Processen är enkel, men det är viktigt att följa vissa grundläggande regler.

Hur det

måttet

Mät din väg till golvets mittpunkt, utgångspunkten för den första matt kakel. Rita en hjälplinje från mitten och vinkelrätt mot väggen.

TESTSTEST

Gör en testlayout och kontrollera hur du slutar med den senaste mattplattan. Om du slutar med en smal remsa med en centimeter eller två, justera startpunkten för mittflipen. Var försiktig med att undergolvet är helt platt och grundligt rengjort. Gamla filtar måste tas bort.

tejp

När markeringar och försöka lägga är klar läggs den tejp från hörn till hörn - diagonalt över rummet - och längs alla väggar. Om golvbrädorna är lätta att ta bort, tas de bort, men det fungerar också bra att placera mattan plattan helt upp till listan.

JUSTERA FLYGORNA I SHAKE COVER

Lägg till plattorna i & rdquo; rutmönster & rdquo; . Det vill säga att alla andra plattor vrider 90 grader, medurs eller moturs. Det spelar ingen roll vilken väg du vrider dem, men är konsekvent, med eller mot klockan. Vi gör detta för att få snabba övergångar.

mått och skär

Ibland kan det finnas en lätt förspänning i väggen, så det är viktigt att skära till de faktiska förhållandena. Du beräknar inte avståndet med tummestaven, utan genom att lägga plattan upp och ner och markera på båda sidor. Sedan skär du med en skarp kniv, plattorna är för svåra att skära. Använd linjalen för att se till att skärkanten blir helt rak.

PRESS plattor bra på plats

Att lägga ändarna när du misslyckas mattplattor ordentligt mot bandet för att säkerställa att de är korrekt fäst vid underlaget.

fullt vidhäftning

Är rummet stora, eller har massor och tung trafik, det är limning gälla. Klistra limet med en lämplig limstol och stryk den ordentligt och jämnt över golvet.

ADVERT

Mest populära