All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gård

Lägga grunden för en verklig golv

torrmoppning eller våt rengöring med ett neutralt rengöringsmedel normalt är allt som erfordras i den dagliga. Om det behövs, använd en lätt fuktig mopp och ha lite golvvax i vattnet som både rengör och skyddar.

Milda rengöringsmedel

Om golvet är mycket smutsig, kan du ersätta vuxen med milt rengöringsmedel eller vanligt tvättmedel. Använd inte för mycket diskmedel och var alltid sparsam med vattnet. Använd aldrig hett vatten, tvål eller starka alkaliska rengöringsmedel.

Stoppa smuts tidigt

Ett bra sätt att skydda dina golv är att stoppa sand och smuts redan i entrén. Därför bör du alltid sätta en ordentlig dörrmatta inuti dörren och helst utanför. Sand och grus kan skrapa golvet.

Användning möbeltassar

Plats gärna möbeltassar enligt säng-, stol- och bordsben för att undvika friktionsmärken och missfärgning. Tunga möbler samt spis, kylskåp och diskmaskiner ska flyttas noga så att de inte kliar på golvet.

Lång hållbarhet

Det vanliga är att använda porefyllmedel och polera på nya golv. Därefter görs underhåll som krävs vid spraymålning och polering. Med sådant underhåll kan ytan vara i mer än fem år utan att behöva uppstå. Detta varierar naturligtvis med golvets användning. I en allmän miljö måste linoleum rengöras för polska och installeras oftare än detta.

polska och polering

fel genom användning av por-fyllning, polish och polering kan uppträda ett problem där den separeras ut vitt pulver. Pulvret kommer från dessa ämnen och inte från linoleum. Om du stöter på ett dammproblem (vitt damm på skor och byxor), leverantören bör och städbolaget ser tillsammans på underhållsrutiner och de produkter som används. I ingångsområdena bör mattor appliceras för att absorbera torr och våt smuts så att det inte dras på golvet.

ADVERT

Mest populära