All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gräsklippare tips från fem experter

Ariens LM 21: En favorit för grova gräsmattor

- Grass Klippning är en barnlek när du har rätt gräsklippare , sade general manager på Moss Garden Maskin AS, Jozsef Bohm.

Bøhm fick nyligen en uppgift att rengöra en anlagd tomt på 350 kvm. Enligt Bøhm såg det ut som en djungel av högt gräs, mossar och sorter av olika slag.

- Jag var i tvivel om vilken maskin att välja när jag trodde att det skulle vara ett jobbigt jobb, säger Bøhm. Han valde Ariens, LM 21.

- Den smälte i gräsklipparen där den var genom 999 djungeln. Men det tog sig ifrån och efter två timmar rensades tomten, säger Bøhn stolt. Det är inte alla gräsklippare som skulle ha gjort det här. Bøhm anser att utrustningen är viktig för det goda resultatet. En god kvalitetsklippare från Ariens varar i många år.

Ariens LM 21 är utformad för att tillgodose behoven hos både privata och professionella användare. Den har stora bakhjul och steglös varvtalsreglering för god körkomfort. Skärbredden är 53 cm, den har sex skärhöjder från 25-100 mm och uppsamlaren tar upp 90 liter. Gräsklipparen har en 3-i-1-lösning som innebär att du kan välja om du vill samla gräs med samlare, eller låt det bli gödning för gräsmattan.

Läs också:

12 steg till en lyckad flerårig säng

Ska du göra nya stauebed? Se till att plantorna får en bra utgångspunkt genom att lägga ner en del preparat när du gör sängen.

För mer info: www. Ariens. com

Ariens gräsklippare, LM 21

Foto: Tillverkaren Honda HRX 537 HY: Att gå över allt

-

Min favorit gräsklippare Honda HRX 537 HY, eftersom det bland annat första körningen på hjul utan att starta bladet som klipper gräset för att komma fram till den plats som du vill det klippta gräset, säger Grim Nitteberg, som är Honda återförsäljare i Lilleström. - gräsklippare kan börja precis där det passar dig, kan det köras på kullarna och över kanterna och skär med knivar av olika höjder. Det är helt enkelt otroligt effektivt och praktiskt i bruk, och samlar också gräset om du vill. Dessutom har den oändlig hastighet på hjul.

Läs också:

Vilka häckar ska du välja?

Hedge är mer än thuja. Gör ett tankeväckande val innan du väljer hedgeplantor.

Honda HRX 537 HY är utrustad med clip-director. Det är med hjälp av ett handtag på baksidan av chassit du kan välja mellan samling, bara ett klipp eller en kombination av dessa. HY har hydrostatisk och 12 V elektrisk utgång. Den är i slagtålig och underhållsfri Xenoy, ett högklassigt plastmaterial. Dessutom har den autochoke för enklare start och enklare drift.

För mer info: www. Berema. nej

Honda HRX 537 HY.

Foto: Tillverkaren Se också:

till framgång med magiska magnolia

magnolior upplysta med sina vackra, tidiga blommor på våren. Men du kan plantera magnoliater nu.

STIHL Viking ME 340: Effektiv för små gräsmattor

- Om du har en liten gräsmatta på ca. 300 kvadratmeter, skulle jag rekommendera gräsklippare Viking ME 340 levereras av STIHL, säger Gunnar Reigstad, General Manager på Hagia Knarvik - Reigstad Maskin AS.

- Viking gräsklipparen är lätt och därför lätt att lyfta och fortsätta om du flyttar mellan mindre områden med gräsmatta. Det samlar också gräsmattor. Inte minst är det mycket tillförlitligt. Igår hade jag en kund som stötte på den här gräsklipparen, som ville ha samma modell igen efter 10 års användning, säger Reigstad.

Stihls minsta elektriska gräsklippare. Lämplig för gräsmattor upp till 300 kvm. ME 340 väger bara 11 kg, men är utrustad med allt som krävs för att få en fin gräsmatta, till exempel. Vikings aero kniv och samlar in med integrerad nivåindikator. Mycket lätt att starta.

För mer information: www. stihl. com

STIHL gräsklippare Viking ME 340. Foto: Tillverkaren

Toro Recycler 55AD:

Long klippbredd - Lawn klippning är något som de flesta människor har en dubbel relation, kommer vi att ha de finaste möjliga, och vi kommer att spendera minst tid på det, säger Bjørn Hansen på Eik Center i Sarpsborg.

-. Toro Auto 55 ger en mycket bra klippresultat, medan farthållaren kan du bestämma hastigheten för att skära i den här funktionen kan även Toro gräsklippare har en maximal hastighet som är nästan dubbelt så hög som de flesta redaktörer med bara en hastighet, och så kommer du förstås också att halvera klipptiden, säger Hansen.

- För dem som vill tillbringa en längre tid, eller verkar de flesta gräsklippare går för fort, kommer gräsklipparen också hålla din hastighet utan användning av spakar, spakar eller någon annan reglering, kort sagt, automatisk reglering av 0-6, 4 km / t. Consumerreports. org i USA hade under 2011 en av de största gräsklippare tester som genomförs, och med cirka 160 gräsklippare hade TORO 5 gräsklippare i topp 10, kan bära avslöja.

- Min erfarenhet med TORO efter många år är att kunderna kan spendera sin tid på helt olika saker än att irritera maskinen hemma, säger Hansen.

Toro Recycler 55AD har en skärbredd på 55 cm, tre funktioner som återvinns (bio), kollektor eller sidladdning. Operativsystemet har helautomatisk hastighetsreglering som kontinuerligt anpassar besväret så snabbt som möjligt mellan 0 till 6, 4 km / h.

För mer information: www. Hako. nej

Toro Recycler 55AD. Foto: Producent

Stiga Compact 16: Perfect Combo

- Om du har en stor gräsyta rekommenderas Stigas Park Compact 16 4WD. Modellen är robust, den har 4-hjulsdrift och den är pålitlig, säger Birger Hagen i Grønvold Maskinservice i Oslo.

- Plantaren kan klippa gräsmattor på upp till 5-6 mål mycket effektivt och snyggt.Den har en skärbredd på 95 cm och har samma ramverk som 1974. Det här är mycket om den här gräsklipparen, som har varit på marknaden i många år.

Ett annat inslag i Park Compact 16 4WD är att du kan ansluta olika typer av verktyg och konvertera dem till både snöskotrar, gruskrossar eller sopmaskiner. Det finns också olika typer av släp och annan utrustning. Utan extra redskap kostar gräsklipparen cirka 43 000 kronor inkl. 95 cm klippaggregat. För $ 10.000 extra kan gräsklipparen också användas som snöskoter.

- Maskinen har den så kallade äkta midjekontrollen, som håller bakhjulen alltid i framhjulets framsida. Dessutom, när skärenheten är monterad framför maskinen, gör denna operation det enkelt och effektivt, och det är nästan överallt, inklusive buskar, träd etc., säger Birger Hagen.

Stiga Park Compact 16 4WD är en fyrhjulsdriven sittklippare, frontmonterad klippenhet och äkta midjestyrning. Årets nyheter i Compact-familjen. Med 4WD kan du köra upp branta, våta backar utan att maskinen spinner eller stoppar. Den främre monterade skären har många fördelar. Du kommer att se enheten hela tiden medan du är i full kontroll, vilket ger större noggrannhet samtidigt som du ökar säkerheten.

Park Comfort 4WD är utrustad med hydrostatisk överföring, steglös hastighetsreglering både fram och bak, vilket gör det mycket enkelt att köra. Även den verkliga midjestyrningen ökar körglädje. Det gör att bakhjulen följer exakt i framhjulets framsida. Du kan köra nära växter och staket utan att titta bakåt eller vara rädd att bakhjulen kommer att köra bort saker. Du kan enkelt luta motorns lock så att bränsletanken, oljestickan och luftfiltret är lättillgängliga.

För mer information: www. Stiga. nej

Stiga gräsklippare, kompakt 16. Foto: Producent

ADVERT

Mest populära