All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gräsmatta - Så träna gräsmattan

april-maj

Extra vårvård, använd ca 6-10 kg allmätningsgödsel per 100 kvadratmeter. Vid behov, använd en suddgummiavlägsare. Strax bort torrmosen med en järnvägsstation.

Om det behövs kan det fyllas med tillväxttork, som blandas i jorden innan du kan fylla med plommonfrö. Efter en kort tid växer gräset friskt och grönt igen.

Maj-juni

Om gräset som kommer upp på våren är fullt av ogräs, kan det med framgång användas. Det är bra att fertilisera några dagar för att stärka gräset. Det finns fler pengar i handeln.

Använd ca 3 kg allmätningsgödsel per 100 kvadratmeter. Använd en metalldrivningslansdrift för att ta bort torrt och gammalt gräs och skräp. Det kommer också att gnugga in i det övre markskiktet.

Juni

Gödda gräsmattan med ren kalcium torv. Använd ca. 2 -3 kg / 100 kvm kalciumalkali och tillsätt detta till exempel. 1 och 3 veckor i juni. Detta är det sista gödningsmedel som ska göras! Gärna applicera topplack i form av växtjord.

Vatten ordentligt om gräset är torrt. Ett rotslag av gräsmattan som dras ner 25-30 cm i marken kan göra gräset väl och ge grönare gräs.

Läs också:

Ta hand om trädgårdens frukter

Ta hand om trädens frukter och bär och njut av det när vintern kommer.

juli

I den här månaden kan det vara värt att klippa gräset var fjärde dag och sällan vatten, men mycket varje gång. Gräset bör helst inte vara mer än 25-30 mm långt.

August

Även i augusti är gräset väl förberedt för vinterhösten. Ett gödningsmedel kommer att störa denna process och bör därför inte tillämpas. Försäkra dig om god vattenförsörjning och skära regelbundet.

September

I september börjar gräsens tillväxt minska och det kommer inte längre att klippas så ofta. Lämna sista klippet runt 4 cm. höjd.

Läs också:

För att undvika att eldsläckningar släpps

har norrmän alltid avverkat ved. Men har vi kunskap om vedeldning för att undvika en rörledning?

Oktober-november

För att förhindra spridning av mos i gräset är det dags att spruta antimikrobiella ämnen utöver gräsmattan. Det antimikrobiella ger också gräset bättre hantering av vinterspänningen.

Källa: Marit Næss Jørgensen / www. trädgård planering. com

ADVERT

Mest populära