All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Senaste nyheterna om badrumsplattor

Sexkantiga plattor är lite mer omfattande för att lägga till nya plattor i badrummet än att måla sovrummet. Därför är det naturligt att välja design och färger som kan uppfattas som lite tidlösa. De flesta tenderar att välja "ofarliga färger"; mer specifikt frånvaron av färger.

-Det finns fortfarande vita, grå och svarta plattor som säljer bäst, säger Victor Davidsson, produktchef på Golvabia AB. Vad du föredrar när du väljer storlek och form på plattorna varierar avsevärt.

Det är lite mer omfattande att sätta nya plattor i badrummet än att måla sovrummet. Därför är det naturligt att välja design och färger som kan uppfattas som lite tidlösa. De flesta tenderar att välja "ofarliga färger"; mer specifikt frånvaron av färger.

För att skapa ett mer spännande badrumsinredning väljer många att välja enskilda zoner med kakel av varierande färg och / eller storlek. Väggen bakom tvättstället, toaletten, duschen eller badet uppnår speciellt en bra effekt för att bryta det återstående flakmönstret och därigenom skapa en grundvägg. Små mosaikplattor i kontrasterande färger är populära för att skapa denna effekt.

Kakel från hela världen

Du kan nu få kakel från hela världen från plattan. Foto: Kakelbolag.

Bademiljø, den totala badleverantören, har vi nu ingått ett partnerskap med Konradssons kakel och erbjuds kakel i alla prisklasser från hela världen. Konradssons kakel har Sveriges största lager med över 3000 olika kakel. Så nu kan du verkligen undra på färger, former och mönster, med vetskap om att vi har snabb leveranstid när du hittar de kakel som är bäst för dig. används.

För badrummet handlar det inte bara om färger och mönster. Det är lika viktigt med funktion, hållbarhet och konstruktionsteknik.

Läs också:

Små eller stora plattor? Ja, tack båda.

Små och stora plattor ger olika effekter, men de kommer också med olika utmaningar.

Nya krav på våtrum

I våtrummet ingår varierat antal bad, toalett, tvätt och kök, det vill säga rum där vatten och avlopp är installerade.

Från och med 1 januari 2012 är det inte nödvändigt att söka kommunen att bygga ett nytt badrum eller att städa ett badrum i en villa eller stuga. Om arbetet ligger inom egen användningsenhet finns det heller ingen ansökan om badning i parhus, radhus eller kvarter.

Men från och med 1 maj 2013 har en ny norsk standard för bostadsrapporter, NS 3600, införts. Det kan särskilt få konsekvenser för personer som inte har dokumentation för arbete i badrummet.

NS 3600 är en helt ny standard som definierar krav på vad en teknisk tillståndsanalys av bostäder ska innehålla åtminstone för att köpare och säljare ska ha beslutsunderlag i samband med försäljning av bostäder.

Situation analyser genomförs i enlighet med NS 3600 kommer att göra ägande betydligt mer lugnande och säker för både köpare och säljare av bostäder. Standarden kommer att markera behovet av några åtgärder vid bostäder av teknisk karaktär och vara mer exakta och informativa än nuvarande praxis har varit. En stor fördel med standarden är att byggnadseksperten har en gemensam checklista och tydligare riktlinjer för undersökningar och bedömning av tillståndet.

Målet med standarden är en enhetlig analys och bästa möjliga information mellan köpare och säljare. Detta kommer att minska konfliktnivån vid försäljning av bostäder och ge köparen större säkerhet om bostadets kvaliteter och brister. Dessutom kommer det att redogöras för vilka åtgärder som kan förväntas och vad det kostar att rätta till.

Den nya standarden har följande lydelse:

  • Gemensamma regler
  • Transparent marknaden
  • Fast undersøkelsespunkte
  • överenskomna kriterier för statligt graders bedömning
  • Homogena och bättre skick rapporter
  • Ett nytt verktyg för verkställande (byggnadsexperter) entreprenör (mäklare, advokat eller konsument) som underlag för kontrakt.

Källa: Ifi, Flisekompaniet och Bademiljø.

ADVERT

Mest populära