All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Senaste mode i kakel

Många olika ytor

Trendiga plattor är inte nödvändigtvis enfärgade i svart, vitt eller grått. När man pratar om plattorna för 2009, produceras storblommiga kakel och metallliknande ytor och plattor med levande trädstruktur. Som vi ser i trenderna på tapeten finns det också kuddeliknande ytor i olika, kryddiga färger på plattorna. "Vi följer inte andras nyheter och trender, men vi skapar egna trender. Vi byter ut en hel del i katalogen och utställningen varje år, men tidigare flicksamlingar finns vanligtvis i sortimentet, säger butikschef i Norge Patrik Bjørklund.

Stora plattor

Plattorna som ser ut som parkettgolv kommer i pinnar som en vanlig träparkett och har också ungefär måtten, upp till 19, 4x79, 4 centimeter. - Det finns stora plattor som gäller! Stora paneler på väggen och golvet ger ett rent och elegant intryck. Stor är vacker, säger Ragnhild Heering, sortimentschef för Höganäs Byggkeramikk.

Lätt att byta utseende

Om det inte finns några våtzoner eller fuktskador i rummet, kan nya plattor placeras ovanpå befintliga plattor. Att lägga kakel är helt enkelt ingen häxa om man bara är korrekt. Om du undrar om effekten av värmekablarna försämras genom att lägga till ett nytt skikt av plattor på toppen, vänligen kontrollera med en skicklig hantverkare. I många fall påverkas inte effekten genom att lägga ett nytt lager av plattor ovanpå de gamla plattorna. Många av nyheterna om kakel är annars frostsäkra och kan lika bra användas utomhus.

ADVERT

Mest populära