All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Sista omgången i trädgården innan vintern

Skär klämman ner till ca. 50 cm över marken.

Beskärning

Körsbärs- och plommonträd ska beskäras på hösten. På våren kommer de att "blöda" för mycket. Detsamma gäller om du måste ta bort större grenar från björk. Bär, hårda buskar och träd kan tunnas och beskäras nu. Storblommiga clematis skärs ner till ca. 50 cm över marken.

Nyplanterade träd

Juicy unga stammar är vinterloppar för många djur. Det kan vara en bra idé att stänga hela trädet med till exempel kycklingfjäderfä om det finns många rådjur där du bor. Dessutom, låt trädet få en bra bit av plastband för att skydda mot hungriga rökare.

Klipp rosen

Skala jord runt rosen för att skydda podiet och rötterna från att stå i vatten som fryser. Blanda det komposterade mejeriet som ett "matpaket" på våren.

När frosten sätter in seriöst, är rosen täckta med ett bra lager av granbar. Täck inte för tidigt. Om det blir för fuktigt och varmt under baren kan det orsaka skräp och svampskador.

Spawning grönsaks trädgård och annan säng nu.

Grävning och stängning

Gytgrönsaksgård och annan säng nu. Låt jorden stanna i klumpar. Frosten kommer att blåsa ut dem, och jorden blir ljus och porös att arbeta med på våren. Ta bort allt du ser från rotugress med en gång. Ta sedan en sista omgång i alla sängar som letar efter fleråriga ogräs.

Läs också:

skydda växter från vinter

med förra årets hårda vinter fortfarande färskt i minnet, det finns många som vill ge växterna lite extra skydd mot vintern.

kalkning

De flesta av oss har mer eller mindre sur jord, så lite kalk i rabatterna, gräsmattan och under träd och buskar kan vara användbart.

Du kan använda en kalk för att dra nytta av skörden. Se bara till att du inte kalvar rhododendron, lyng och andra surjordväxter. Gödsel du måste vänta på våren.

Ta bort höstlövarna nu.

Løvraking Få ut det mesta av höstlövet från gräsmattan innan snön kommer. Halvblöta, våta löv är tyngre att ta bort på våren, liksom riskerar rotskador på gräset.

Om kompost är mer blygsam, kan du plocka upp med gräsklipparen så att den försvinner ner mellan grästuvor som värdefull gödning. Men under fruktträd är det viktigt att raka bra.

Svampar, virus och skadedjur är oftast övervintrande lövblad och löv. Av samma skäl borde du ta bort gamla löv i rosenbenet och de bleknade växtdelarna till peonerna. Detta bör brännas och läggas inte på komposten.

Linda känsliga Vissa klätterrosor och andra klätterväxter frostømtålige det lönar sig att täcka i sorgdräkt före vintern. Vinter Buskar som utsätts för flammande vårsolen och lite känsliga buskar det lönar sig också att ge en extra "vinterpäls" av säckväv.Burrs med täta upprätt grenar ska torkas med ståltråd så att snö och is inte kommer att bryta grenarna under vintern.

Läs också:

Effektiv bevattning

Vatten behöver skapa en grön och frodig trädgård. Det finns många sätt att lägga till det.

ADVERT

Mest populära