All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Lars strids sniglar med urin

Mordersnegler är besvärliga och oönskade gäster i trädgården. De äter nästan allt de kommer över och växer snabbt. De är också otäcka att gå vidare.

Bli av med sniglarna

Så vad gör folk för att bli av med dem? Många skär dem i två, andra dödar dem med kokande vatten eller kallt, bygga fällor eller ringa till grannskapet för sniglar.

Oavsett hur du slåss brun skogssnigel, så du bör inte använda ammoniak eller salt - de bör göras på ett humant sätt.

  • Utrota "mördarsniglar": Här är de minst otäcka metoder

Sprayer urin på sniglar

Den svenska tidningen Expressen skriver att bonden Lars Baalacks har kommit med en ny metod för att döda sniglar.

Det är både miljövänligt och effektivt - och du behöver inte arbeta för att skära sniglarna i två.

- Lösningen är flytande gödselmedel i form av kväve, säger Baalacks till den svenska tidningen Expressen. Urinen fylls i en sprayflaska och sprayas på sniglarna och de dör omedelbart.

  • Stoppa sniglar med koppartips

Lars letar efter sniglar varje natt - det tar högst tio minuter. Följande dag är det bara en smal klump kvar som kastas eller begravs. Detta är nödvändigt för att de döda sniglarna lockar andra sniglar.

- Jag upptäckte det av en slump. Du är lite trött här och där, och urin har hög kvävehalt. Så fick jag det. Det är också anledningen till att sniglar inte existerar där det finns lösa djur, de urinerar hela tiden, säger svenska på tidningen.

Förutom sin egen insats får han också hjälp från sina egna ändar som bryter sniglarna.

- Det kan fungera

Vi har varit i kontakt med forskaren Björn Arild Hatteland vid Norska institutet för bioekonomi (Nibio) för att höra om metoden kan fungera.

- För mig är detta ett okänt sätt, men det kan fungera. Människor måste prova själv att ta reda på om det fungerar, säger Hatteland som tror att det är urea (urea) som gör det möjligt för dörren.

Gå sedan ut i trädgården för att prova dig själv!

ADVERT

Mest populära