All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Större rum med en liten trick

Om fallet är det som du verkligen kan tänka sig en större sovrum, men att det inte är möjligt, är det viktigt att tänka smart. Det kostar inte nödvändigtvis något extra, det handlar om att sätta chocken på rätt ställe.

Kunde inte ha hela taket i rummet, eller du kanske drömmer om att förstora en standardlösning. Här är en massa förslag på hur det kan göras.

Dra ridån upp

Låter du lyfter gardinen fortsätter förbi fönsterkarmen hela vägen upp till taket, verkar det som om väggen är högre än det är. Här är ansluten till ridån är monterad på toppen av väggen, vilket ger en känsla av att fönstret går hela vägen upp till taket, medan den övre fönsterramen faktiskt ligger ungefär i mitten av gardinen. En enkel och effektiv lösning!

Star Sky in the Roof

Det är verkligen som att vara i ett himmelrum som ett tak. Effekten slog omedelbart när tapetet upprättades och rummet verkade mycket högre än det var. Oftast är det inte fokuserat på takytan, vilket också kan vara en spännande del av inredningen - som här.

FJÄRRSTÅL: Använd takytan aktivt. Det är som om rummet inte har något tack - bara himlen!

Spegel eller dörröppning?

SPEL ELLER DÖRR? Spegeln har ingen ram längst ner, så rummet reflekteras fullt ut. Effekten är bra!

Det är ganska vanligt att lägga stora speglar på golvet, särskilt för skullens skull, men också för att känna att rummet är förstorat. Denna utgåva är gjord och placerad med tanke på det förflutna och går nästan till taklistan. Vad som skiljer den här spegeln mest från andra är att den inte har någon ram ner till golvet, vilket därför speglar hela vägen ner. Vinsterna är stora - det ser ut som en dörröppning än en spegel.

Utsträckt sängklädsel

Det finns ingen full takhöjd, så det här rummet behövde all hjälp den kunde få. Det var ett smart drag att låta sängspridningen gå till toppen. Det blir så mycket högre än sängen och "sträcker" väggen - åtminstone är det sättet det upplevs. Kakelplattan är vadd och textilen är enbart färgad, vilket förbättrar effekten.

SOVRUM MED BREAK: Låt sängen gå upp helt, för att öka känslan av tak.

Lika färg på väggar och tak

Detta rum är smala och trånga och att skapa en hel tak, väggar och lister fick samma färg. Detta undviker ett litet rum som detta skärs upp. Vägghöjd är standard, men med alla ytor i en färg ökar känslan av utrymme.

LIKE FÄRG FÖR TÄN OCH KROSS: Det här skapar en helhet och undviker att ett litet rum skärs.

ADVERT

Mest populära