All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Större är bättre att potten trädgård

- Många väljer för små krukor utomhus, säger Yvonne Dengin som är aktuell med boken burkar med stil . Hon tror att utomhusytan krymper plantröret.

- En burk kan tyckas stor när det är inne i huset eller i butiken, men det kommer att se ut som det har krympt när du lägger ut i trädgården eller på terrassen, skriver Dengin, som hävdar att en 30 centimeter hög burk kan visas som en pekare i fel miljö. Då är det bättre att gå för storlek och volym när man väljer krucken för uteplatsen.

Krukor med stil: Yvonne Dengin har skrivit en bok om hur man skapar en väl fungerande krukträdgård.

Bättre på luftfuktighet bättre

- Från en designsynvinkel kan en burk knappast någonsin bli för stor utomhus. Även på en liten balkong är det bättre att ha en stor burk än många små, skriver Dengin.

Hon rekommenderar att man väljer så stor burk som möjligt i förhållande till ledigt utrymme. Stora burkar ger dig också fördelen att de är bra med jord. Således behöver du inte vattna stora burken så ofta som du har att göra med de mindre burkarna.

Ett designelement

Är burken av de riktigt stora och stora slaget, kan det också fungera som en speciell dekoration inslag i trädgården eller på uteplasen.

- En ensam burk i ett hörn kan verka puny, om inte potten är mycket stor och har særpeget arkitektoniska form eller inredning. Då kan det vara upplyst och fungera som yttre skulptur, föreslår Dengin.

Läs också:

Vad får du det våtaste av att gå eller springa i regnet?

Tror du att du vet svaret? Kolla om du är här!

vikt kan vara ett problem

Stora burkar har dock en aber i förhållande till de små - vägarna är ofta mycket. I viss utsträckning är det möjligt att kringgå detta genom att välja burkar i lätta material såsom glasfiber eller aluminium.

Men även ljuspottar blir tunga när de fylls med mark. Därför kan investeringar i en påse investeras i att göra det möjligt att flytta burkarna utan att förstöra ryggen. Se också till att du inte placerar stora, tunga burkar på platser som inte klarar viktbelastningen.

ADVERT

Mest populära