All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Större och bättre platta skärmar

->

Enligt branschen själv, försäljning av stora platta skärmar 46 inches eller större plockas upp kraftigt under det senaste året. Det här är en naturlig utveckling, eftersom dagens TV-serier ser bättre ut än de gjorde under bilderna på TV. Med högre upplösning kan orsaka "sprängdes" på en stor skärm utan pixlar (pixlar) är synliga, och bilden är grynig.

Det finns många som har upptäckt detta och fann att den första platta som de köpt kunde ha varit större. Ofta hamnar de mindre platta skärmarna i köket eller sovrummet, till förmån för en större skärm i vardagsrummet. Med dagens HD-signaler kan faktiskt ha en 50 tums ner till 3 meters avstånd, utan besväras av rutmönster eller synliga pixlar!

Många utesluter dessa stora enheter eftersom de blir alltför dominerande. Och bara tillräckligt så en 50-tums alltid vara en stor fysisk, men tack vare modern teknik de behöver inte vara större än absolut nödvändigt. Med en smalare ram är omedelbart bättre, och platta skärmar har blivit tunnare också, så att de skjuter ut mindre från väggen.

en billig, två djur

De tre platta skärmar i månaden testet är helt annorlunda, både när det gäller pris och utrustningsnivå. Den stora kostnadsskillnaden beror delvis på att tittaren från Panasonic är en "HD-ready" display med lägre upplösning än de två LCD-skärmar, vilka kan separeras genom "Full HD" (1920 x 1080). Det har också en generellt lägre nivå av utrustning med färre anslutningar och en ganska spartansk design. Men bildkvaliteten är i harmoni med andra Panasonic skärmar testar vi förra gången, bör TH-50PX8 skulle kunna ge bra bildkvalitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris!

Panasonic väljer vanligtvis på plasma i den här storleken, medan Philips och Toshiba står inför LCD-tekniken. Utvecklingen har fört de två skärmtyperna närmare varandra i prestanda, men de har fortfarande sina styrkor och svagheter. Men med den stora prisskillnaden vi bevittnar här borde krafterna klart vara för de dyrare LCD-skärmarna. Därför ställer vi frågan: Vad får du för pengarna? Är det bara högre prestanda du betalar för, eller som också förväntar dig några pengar för att konstruera, bygga kvalitet och användbarhet? Och hur stor handlar det egentligen om bildkvaliteten?


Toshiba 52ZF355DG

Stor skärm på slanker'n

Toshiba 52ZF355DG

52 tums 1920 x 1080

Stated kontrast: 30 tusen: 1

1080p / 24 kompatibel

3 HDMI (1 . 3)

2 SCART

1 Komponent

PC-ingång

Pris £ 28 998

Toshiba har lyckats göra en 52-tums som inte är större än konkurrenternas 46-tums! Kanske har du fortfarande plats för en stor skärm?

Toshibas skärm ger en skarp bild, oavsett om du tittar på Blu-ray eller vanlig TV. Den svarta nivån är också mycket bra och färgbalansen är relativt stabil, även om vissa trender i färgpinnar fortfarande finns. Ljudet är också väldigt imponerande och kraftfullt när man beaktar kompaktförpackningen. Sammantaget är detta en designskärm där inte bara designen utan även bildkvaliteten tas hand om.

Pris: Kr 28.998 (slöja.)

Importör: Gøte Lundbladwww. gotelundblad. com

Läs hela testet här

Se också:

Att kasta och väggar kan även

Trappor och stiftelser, vindskydd och blommor - och även grillplatser är några av de saker du kan gjutas eller murbruk själv .


Philips 52PFL9632D

Lekker kampen

Philips 52PFL9632D

52-tum, 1920 x 1080

förklarades Kontrast: 2000: 1

/ 10 tusen: en dynamisk

1080p / 24-kompatibel <999 > 3 HDMI (1 3)

2 SCART

1 Komponent

PC-ingång

Pris £ 34 995

Philips apparat är den största och mest massiva i testet, men sedan se det I gengäld, lika bra som det är avstängt eller på.

Philips-skärmen är ett nöje, men också ett nöje att titta på. Bildkvaliteten är tydligt i toppskiktet, både när det gäller färgdjup och skärpa, oavsett om det är Blu-ray eller vanlig TV du vill titta på. 9632 har dessutom två funktioner som gör det bra med de bästa plasmaskärmarna där ute på film. Med ljussensor och Ambilight-bakgrundsbelysning har den en speciell förmåga att anpassa sig till rummet och åtgärden på skärmen. Allt detta gör Philips 9632 en sprickande bra TV som är lätt att rekommendera.

Pris: Kr 34. 995 (slöja.)

Importör: Philips Norge

www. Phillips. com Läs hela testet här

Panasonic TH-50PX8


Big Screen till folket

Panasonic TH-50PX8

52-tum, 1366 x 768 Deklarerat kontrast: 10000: 1

1080p / 24 kompatibel

2 HDMI (1. 3)

2 SCART

1 Komponent

Pris £ 14 998

Se även:

Populär prefab

prefab kataloger överfyllda med olika Hustyper anpassade till de flesta förhållanden. För de som väljer det kan vara svårt att få en helhetsbild ...

50PX8 är inte bara Panasonic billigaste 50-tums, det är också en av de billigaste storbildsskärmar på marknaden. Och mycket tyder på att Panasonic har använt de medel de räknas mest, nämligen bildkvaliteten.

De som märker den här skärmen i starkt upplysta detaljhandeln kommer knappast att vara särskilt imponerade i första hand. Panasonic 50PX8 kämpar med en skärm som absorberar mycket ljus från omgivningen, medan ljusstyrkan i sig är begränsad.

I mer dämpad normal belysning finns det helt andra skålar. Då blir Panasonic-skärmens goda svarta nivå och ett behagligt färgbalans. De som gillar att titta på filmer och tv på kvällen kan därmed göra en aldrig så platt platta-prissättning. Men ta reda på om TV: n ska placeras i rum med mycket direkt solljus.

Pris: £ 14998 (slöja.)

Importör: Panasonic Norge

www. Panasonic. nej

Läs hela testet här

Sammanfattning:


Priset säger inte allt

Bland de tre platta skärmarna i testet är det faktiskt det billigaste som imponerar mest.

Testdeltagare har olika styrkor och svagheter, men en sak som de delar gemensamt: De är alla stora skärmar som kan ge bra bildupplevelser! Om din bättre hälft i grunden sätter din fot ned för 50-tums, kanske du vill visa henne den massiva Philips-enheten först. Då är det troligtvis lättare att acceptera de smalare linjerna på Toshiba-skärmen efteråt. Vi är till och med följare av bildskärmar som ger en större bild när det gäller storlek, och det är så här den här utvecklingen går.

Men under ingen stol är bildkvaliteten högre på Philips-skärmen. 52PFL9632D har en rikare och mer neutral färgpalett som gör bilderna naturliga jämfört med det lite kallare intrycket av Toshiba-skärmen. Vi är emellertid besvikna över ljudet från Philips, vilket inte är i stil, antingen med storleken eller det stela priset på den här enheten. Här är den kompakta Toshiba-skärmen klart bättre.

Testets stora överraskning är Panasonic-skärmen. Det har en marginal duschbild än de två konkurrenterna när vi tittar på Blu-ray, men när det gäller kontrast och färgtoner är det i själva verket minst lika bra som de dubbelt dyrbara LCD-skärmarna! Här måste dock bokningar göras, eftersom TH-50PX8 visar endast från sin bästa sida när rummet är relativt mörkt. I solljus blir skärmen grå och speglar mycket ljus mot tittarna.

ADVERT

Mest populära