All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Stort urval av duschlösningar

Många föredrar en duschkabin. Foto: Ifö
Vad är bättre än att klyva in i duschen för en kall tårning en varm sommardag eller att värma kropp och själ i duschstrålarna en bett vinternatt?

Läs också:

Uppvärmning i duschen med avloppsvatten

En ny anläggning värmer duschvattnet med grått vatten.

För vissa är det en enkel dusch att utföra ritualerna, medan andra vill ha något också. Många människor drömmer om ångdusch eller en kraftdusch med olika inställningsmöjligheter. Eller kanske med radio och stereo och möjligheten att sitta ner. Alternativen är mer.

Finns det dusch eller rymdfarkoster? (Foto: Trond Folckersahm)

- Vi märker att det finns en växande marknad för olika duschupplevelser, säger produktchef i Comfort-kedjan Olav Åstvedt.

- Men de flesta väljer faktiskt traditionellt. De är mer oroade över att duschen är stängd, antingen i form av ett skåp eller med duschkabiner. Här är en stor förändring.

Härdat glas är mer populärt tack vare lättare underhåll, och plast har fått stänga av utrymmet. Detta gäller både skåp och väggar. Samtidigt är det en bra säkring mot vattenskador, särskilt i äldre hem, säger Åstvedt.

Skåpens design har också förändrats avsevärt. Nu finns det fasettformade och runda lösningar som gäller. Vissa med sväng eller skjutdörrar.

Läs också:

Vattentätt byggnadsmetod

Många norska bad har haft svamp och råttor på grund av utarmad eller felaktig vägg och golvbrädor. Nu får du membranplattor i strängsprutad polystyren ...

- Det senaste på marknaden är avancerade duschlösningar i kombination med bubblor. Detta blir rena badmaskiner och kräver ett badrum av viss storlek. Men vill du, du är tillåten, säger produktchefen.

Duschtips:

  • Om du själv installerar ett duschskåp måste det alltid vara silikon på utsidan. Att göra det inuti blir det läckert.
  • Välj en seriös leverantör som kan garantera att det kommer att finnas reservdelar på fem år.
  • Välj en skåplösning med minst silikon. Silikon samlar smuts och smuts.
  • Spara energi och montera en extra dusch.

Läs också:

Bygga säkra badrum

Alla våtrum och speciellt badrum kommer att utsättas för ånga genom till exempel duscha. Om du vill bygga ett säkert och steamproof badrum och våtrum där ...

Produktinformation:
  • Comfort, www. komfort. nej
  • VVS bad, www. vvsbad. nej
  • Badrum / plattor, www. bader nr. nej
  • Ifö, www. ifosanitar. nej
  • Porsgrund bad, www. porsgrundbad. com

ADVERT

Mest populära