All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Stor färgskillnad från prov till fasad

Ett bra ställe att börja när du väljer färg för ditt hus är med en hög med färgdiagram och provkolumner från färgfältet där du köper färg. Men du kan inte välja bland småprover ensamma. Färgen kommer att förändras kraftigt från det lilla provet, i stor skala på fasaden. Därför är exklusiva test avgörande för att få ett förutsägbart resultat som du kommer att vara nöjd med.

- Färgen känns både lättare och mer intensiv när den målas på en stor yta utomhus. Därför kan du upptäcka att färgerna i färgdiagrammet ser lite tråkig ut. De är oftast något suddiga och mörkare i färgen kartan, men är bra på fasaden, säger Yvonne Kirkeby, distriktschef konsument östra Norge med färgleverantör Beckers.

TEST: Prova färgen innan du målar hela huset. Du kan måla fläckar på kläderna, på lösa klädkartongar eller på kartonger. (Foto: Bjorg Owren / ifi Com.) "> TEST.. Försök färg innan du målar hela huset Du kan måla oppstrøksprøver på klednignen, lös beklädnad eller kartongbitar (Foto: Bjorg Owren / IFI. en)

till skillnad från ljus

färg och färg chips är bra verktyg för att välja ut några favoriter. Dessa ger dig nästa försök burkar och måla på stora ark av papp eller bättre på en yta som påminner om vad du ska måla . Köp till exempel ett par styrelseledamöter i byggbranschen och slipa på dem Dessa kan sedan placera mot husväggen och studera i olika ljus

-.. du kan också måla direkt på plagget -. huset är tänkt att vara målade ändå titta på proverna i båda dagsljus och kvällsljus. Placera swatches gärna i ett hörn, så att du får med utökad färg på hoopla och kan välja den färg som gör en fin helhet, säger hon.

Yvonne Kirkeby rekommenderar också att pröva glans du vill måla huset med. Ansiktsfärger kan variera från full till halv dimensionell glans.

- Glansen spelar också en roll i hur färgen uppfattas. Tänk också på vad som finns runt huset. Finns det några skogar eller andra färger och andra hus runt, kommer de att påverka färgen på ditt hus, säger hon.

ADVERT

Mest populära