All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Laminat - från skogen för att popart

Laminatgolv är konstruerad med en kärna av träfibrer i spånskivor. När du lägger på ett tryckt mönster - ett dekorativt papper - under det översta slitaget, kan du få nästan vilket mönster som helst i vilken färg som helst. En signifikant skillnad med ett tryckt mönster är att laminatet i motsats till parketten inte kan slipas.

Laminatgolv är det hårda golvet (jämfört med mjuka mattor eller halvhård vinyl) och laminatgolv har ökat senast. Även på laminat finns olika kvaliteter i olika prisklasser, men överlag förbättras laminatets kvalitet - på en redan hållbar produkt. Det skiljer sig också åt laminat för hem och laminat för offentliga miljöer.

Skatterna är många och de tre mönstren är också de mest populära på marknaden. På goda kvaliteter kan du nu också ha silkemattaytor som ser naturligt ut som oljad parkett.

naturliga mineraler av alla slag, former, färger och texturer, såsom sten och kakel imitationer, är en annan populär grupp där man kommer väldigt nära originalen i utseende. Här får du även de matta ytorna som gör laminatet trovärdigt.

En ny gruppering är den mest innovativa där du vill följa dagens trender. Här har det nästan blivit popart på golvet. Det finns kontraster mot glas och metall effekter och det finns mode färger. Ornament och blommotiv har också utseendet på laminat.

ADVERT

Mest populära