All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Koreakriget i Golfklassen!

Golf, Golf, Golf, Golf, Golf. Det är vad vi får när vi letar efter Ålreite kompakta bilar på Finn. nr. Över 2000 exemplar är till salu när som helst, vilket är helt vildt. Om du inte hittar en Golf med rätt utrustningspaket och färg, behöver du inte vänta länge för att den ska visas.

Men vad händer om du tycker att Golf är nitrist och tråkig? Vad händer om du vill göra allt för att undvika att komma in i samma bil som din granne utan att gå utöver ekonomin? Vad händer om vi sa att det finns ett alternativ som är ännu mer rimligt? Möt Kia Cee'd.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Kolla vad du får för din gamla bil!

År 2007 framkom det, den bil som var tänkt att vända norrarnas medfödda uppfattningar av koreanska bilar. Inte bara hade det bra köregenskaper, eelreite-motorer, gott om utrymme och till synes bra byggkvalitet, de lät också med en fullständig 7 års garanti. Ett grepp som säkerställde omedelbar uppmärksamhet här ...

Läs hela testet av Kia Cee'd här!

Men var det nog att slå den fantastiska Volkswagen i klassen som ofta bär succémodellens namn, Golfklassen? Många var skeptiska, vilket också resulterade i försäljarlistor. Cee'd sålde bra, men inte nära konkurrenten. Ändå fick de sin poäng: Koreanska bilar är här för att stanna.

Se andra favoriter i Norge på biljettförsäljning ...

När det gäller inköp av begagnade bilar är det ofta ganska annorlunda än att köpa en ny. Hur var designen senast? Har interiören tolererat daglig användning i flera år? Är motorn hållbar? Här säger Golf och Cee'd ganska likadant. Båda arbetar fortfarande bra tillsammans med lite slitage, antingen visuellt eller mekaniskt. Men här har Kia en fördel. Bilarna vi testar här kostar ungefär samma. Men Cee'd kostar 10 000 kronor mindre, är tre år nyare och har fortfarande ett par år kvar på den nya bilgarantin!

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Volkswagen Golf V-testet är tillgängligt här!

Så vilken ska du välja?

Av enbart skäl kan Cee'd stå ut som en klar vinnare. Men Golf har inte blivit ledare utan anledning, och den femte generationen är helt enkelt inte familjens kommission. Trots tung elektronik är det fortfarande den bil vi väljer. Men det är inte säkert att det kommer att upprepas när vi testar Golf VII mot nästa generation Kia Cee'd i några år ...

Volkswagen Golf tar en truppseger. Men vi är väldigt imponerade av Kia Cee'd. Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

ADVERT

Mest populära