All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tilldelning i Trondheim

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Förr i tiden kolonin trädgård mitt i centrum, precis vid campus, men på 50-talet som vi kastades ut. Några år senare fick vi en tomt om en 15 minuters bilresa från centrum, som är en bit ut i landet - men fortfarande inom stadens gränser, säger ordförande i Trondheim tilldelning förening, Arne Tveit.

Enligt Tveit är kolonihagen också mycket populär i Trondheim.

- Vi har en väntetid på cirka tre år. Men vi hoppas att det blir bättre, eftersom vi har sökt kommun med en tomt där vi kan göra trädgårdskolonilotter, säger ordföranden.

Högsta pris

- Genomsnittspriset för en parsell är 15,000-20. 000 kronor. Dessutom måste man betala för det som är byggt på tomten. De dyraste husen kostar 200 000 kronor, vilket innebär att det maximala priset för hus och trädgård blir 220 000 kronor, säger Tveit.

Dessutom måste du betala en årlig hyra på ca 800-1. 000 kronor.

- Det finns dock tullsystem för hur priserna fastställs, och det är således inte de marknadspriser som råder. Därför är det inte möjligt att få tillbaka alla pengar du har lagt in i huset, förklarar han.

Söka

Är det tilldelning övertilldelning i Trondheim på önskelistan, bör du ringa ett samtal till ordförande Arne Tveit. Han skickar då en ansökningsblankett som du måste återvända till honom. Telefonnumret för Arne Tveit är 926 67 968.

För att betraktas, måste den sökande vara bosatt i Trondheim och helst bo centralt utan egen trädgård.

Kolonihagen i Trondheim ger också övernattning i husen från 1 april till 31 oktober.

ADVERT

Mest populära