All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

Kunnig personal viktigare än trevlig

Det avslöjar en rikstäckande undersökning bland norska husägare, utförd av Norges största bostads blad, Vi på Villa . Samma undersökning visar också att 99 procent av de svarande är kunder hos byggföretag.

- Idag finns det väldigt många byggvaror och rikstäckande byggprodukter. De flesta har insett att det är väldigt lönsamt att uppgradera sina egna bostäder, och det självförtroende gör det möjligt för allt mer. Med tanke på att de stora aktörerna på marknaden måste konkurrera hårt på konsumenternas uppmärksamhet, tycker vi det intressant att undersöka vad som är avgörande för husägare när man väljer byggvaror. Jag inser inte heller att samma element är viktiga när folk handlar på annat håll ", säger Bonnier Responsmedier, VD Per Mortensen.

Efter frågar över tusen norska hushållen om vad som är viktigast i valet av byggmaterial butiker för att köpa material för sin egen renovering och byggnadsarbeten, sade trettio procent som kunnig personal var det viktigaste, medan endast två procent svarade att trevlig personal var viktigt. På samma sätt svarade bara två procent att långa öppettider var avgörande för valet.

- Det är förståeligt att en kunnig personal är viktigare än en trevlig, men det är förvånande att skillnaden är så stor. Shopping bör vara en trevlig upplevelse, och bra service är en viktig del av detta. Mitt intryck är att norrmännen är mycket krävande om hur de behandlas, och inte sätta två pinnar korsade att undvika handla på platser där de inte känner väl mottagen. Vad som är mer förvånande är att långa öppettider inte blir större, eftersom butikerna själva ger ett intryck av att betona detta. Det är också intressant att bara sju procent säger att närhet är avgörande, säger Per Mortensen.

Det här är viktigast för husägare när man väljer byggvaror:

Överst

1. Kunnig personal 35%

2. Låga priser 24%

3. Varierat sortiment 21%

Läs också:

Har du eldutrustning i ordning?

Risken för brand ökar under vintermånaderna. Har du säkerhetsutrustning i ordning om det finns brand i ditt hem?

längst ner 1. Långa öppettider 2%

2. Trevlig personal 2%

3. Ligger nära bostaden 7%

Eftersom husägare befinner sig i en återkommande våg som inte verkar vara den första, var vi i villa också nyfiken på hur länge människor planerar att bo i sina hem. Undersökningen visar att hälften av de fristående, flerbostads- och stadshusen planerar att bo i sina hem i tjugo år eller mer, medan bara fyra procent av lägenhetsägarna tror detsamma.Fyrtiofem procent i denna grupp tror emellertid att de kommer att bo i lägenheten i ett till tre år.

ADVERT

Mest populära