All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Känn din egen ekonomi!

Om du vill låna mycket, borde du ta med ditt likvärdighetsbevis och lönecheck till mötet med långivaren. Förvänta din långivare att själv undersöka din ekonomi. Om du tidigare har varit en dålig betalare registreras detta och du kan få problem med att få bra lånevillkor.

Förbered dig på kritiska frågor och förklara varför du har betalat sena räkningar. Om du misstänker att betalningsproblem inte är av permanent karaktär är chansen att du kan få bra lånevillkor.

Känn räntan

Kontrollera räntenivån på marknaden så att du vet om ditt erbjudande är bra eller dåligt. Du hittar bra ränteöversikter på DinSide. Du kan också se andra erbjudanden i en förhandlingssituation. Då kommer låntagaren ofta att erbjuda ett bättre erbjudande än du först fick. Det är möjligt att pruta på banktjänster.

Förhandla räntan

I alla förhandlingar är den första regelen att du ska vara väl förberedd. Detta gäller också inför potentiella långivare. Även om konkurrensen på bankmarknaden är hög, förvänta dig inte att kasta de bästa erbjudandenen för dig.

Att veta räntenivån och din egen ekonomiska situation hjälper dig att veta om erbjudandet du får är bra för dig. Genom att ställa dig i motpartens situation kommer du också att veta att bankerna för närvarande är mycket lånfria.

Möjligheten att du kan förhandla på goda villkor är absolut närvarande. Ta därför aldrig emot det första erbjudandet du får om du inte är helt säker på att det är mycket bra.

ADVERT

Mest populära