All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Källarlokal som återupplivade

Källare rum delade öde med många andra liknande rum runt - de är inte längre i bruk som tidigare, och har i stort sett gått lite föråldrad, som ett resultat av våra vanor har förändrats. Här lagras möbler och diverse andra, och rummet förökades bara för att flytta vidare in i huset.

Skåpet var vitmålat och tillsammans med stolen och de gröna plantorna skapar det ett mysigt utrymme under trappan.

Målet var ett rum med plats för böcker och bra läsplatser. Husägare upplevde att många dörrar och den stora trappan gjorde det svårt att förse. En dörr togs bort för att få en hel vägg. Soffan tog för mycket utrymme och ersattes med två stolar, som båda har god sittmöjlighet och är dekorativa inredningsdetaljer.

Kimonoen bestämde

Många dörrar gjorde möblerna en utmaning.

Det vackra brudmonogrammet var inspirationskällan för färgschemat. Som konstverket dominerar det den röda väggen och passar den färgade bakgrunden bättre än när muren var vit. Den röda färgen tas upp i stolar och gardiner, förresten det hvifarger fall både på väggar, trappor, fönster och dörrar.

Den parkett var något gult och mörk nyans, och var inte en bra match för Red i kimono. Golvet var slipas och oljas med en vitpigmenterad golvolja, och är nu en känslig yta, som ger rum ljus och betonar uttrycket.

I stort sett är det hela en ganska annorlunda upplevelse som kommer ner för trapporna nu, och läsa utrymme används ofta. Här bestämdes rummets syfte först, så ett personligt objekt var fast besluten att bestämma färgerna - kanske skulle det kunna inspirera mer att göra detsamma?

En dörr togs bort, och med en hel vägg blev det lättare att placera både böcker och möbler. Stolarna är snygga dekorativa element och skapar en färgbalans mot den röda väggen.

Röd och vit är en ny kombination, och det oljerade golvet är ett känsligt element.

ADVERT

Mest populära