All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tv-stol kungen

TV stol kungen

  1. Bildspecial: TV-stol kungen

Den ärade möte ägde rum i närvaro av omkring 1 000 Ekornes koncernens 1 500 anställda, och med barn och barnbarn närvarande. Priset var en uppgift för en lång och trogen tjänst i familjeföretaget Ekornes, som står bakom den världsberömda Stressless-stolen. Dessutom har Jens Petter Ekornes varit en förlovad socialperson, särskilt inom industri- och transportfrågor.

Bilden är artighet av Ekornes Foto: Ekornes mer

Collaborative ära

Efter många år som vd, Ekornes avgick, och har nu en roll som senior rådgivare till företaget.

- Jag förtjänar bara 1 / 1500th av denna medalj. 1499/1500 delar tillhör dig, säger Ekornes från Stresslessen, vinkar till sina anställda och kollegor, enligt NTB.

- Och om du inte vill dela skillnaden med mig, vill jag inte ha det, tillade han.

Det skulle vara tillräckligt för personalen, för att de överraskade sin chef att förmedla en självskriven sång.

King of the TV-stolar

Jens Petter Ekornes själv sa efteråt att han tycker om att skryta bättre än att vara bragged. Han satte sig rakt in i stresslessen och var ärlig nog att säga att han var så rörd av vad som hände att han knappt lyckades stå.

- Men dessutom jag hedrar även den bekväma stolen genom att sitta, tillade han - med en aldrig så liten blick mot pressbordet och ett leende som sträckte hela vägen från ena örat till det andra.

I tider med hårt tack gör Ekornes-gruppen mer än bra. Omsättningen under första halvåret uppgick till drygt 1 miljard kronor, och bolagets flaggskepp är fortfarande den patenterade Stressless.

Efter ett varumärkesmått som Ekornes har åtagit sig på ett antal marknader bedömer företaget att mer än 20 miljoner människor känner till varumärket Stressless. Detta gör den populära stolen till en av världens mest kända möbelmärken. Ett antal av oss använda den på alla stolar som kan justeras mellan upprätt och tilbakeent läge, men namnet är patenterad och kan egentligen bara användas om stolarna från Ekornes.

I branschen brukar vanligtvis några märken vara kända i sitt hemland eller i de närliggande områdena. Ta stavelsen - alla danska har varit i en, de flesta har ägt en av dessa stolar, och de flesta nordmännen känner till Arne Jacobsens populära stol. Om du åker till Förenade kungariket å andra sidan är det bara speciellt intresserad vem vet stolen. Återstoden kan känna igen formen, men ansluter den till halv nakna Christine Keeler sitter grensle (en kopia av) det, och den efterföljande Profumo angelägenhet .

Klicka här om du inte kommer ihåg antingen modellen eller stolen.

"Vi känner inte till jämförbara mätningar internationellt, men vi tror ändå att vi kan hantera ett av världens mest kända möbelmärken", säger Runar Haugen, marknadschef för Ekornes. Inte heller utesluter han att Stressless kan vara det mest kända norska varumärket internationellt.

Stressless är registrerat som varumärke i över 40 länder.

Källa: NTB, Ekornes. nej och ArneJacobsen. com

ADVERT

Mest populära