All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Miles av tvättbara och hållbara elegans

i inredningen branschen seglen velurtekstiler upp bestsellerlistorna och indrag i tusentals hem som huvudnummer på soffor och stolar. Sängkläder dras i lakan. Och i stugorna och husen finns det hungriga sammet gardiner som skyddar och ger den avkopplande och lyxiga atmosfären många vill ha.

Grå är favorit för de flesta, men röda toner finns också i vinden. Den mest vågiga blir för gul.

"Vi säljer selektioner i körsträckor", säger Ellen Lind från den inbyggda grossisten. Ingen Apple, som säljer både möbler, tapeter och textilier. Hon producerar ett prov i grått, färgen som säljer absolut det bästa av dagen. Röd / orange varianter begärs också. Och några riktiga vågor går på surgult.

- Men det finns så få att det inte finns något att skriva om, skrattar Ellen.

Med velour får du en exklusiv och varm känsla hemma.

Stort utbud

Velour passar för det mesta. Här testar Åse Jerrhag hos Green Apples nya kombinationer.

På Green Apple är det en vanlig sommaraktivitet att borsta upp showroom. Och inte överraskande kommer det att finnas mycket val i djupa färger.

- Velur ger en exklusiv touch på gardiner och möbler och ser bra ut. Det har förmodligen blivit pop eftersom det är mjukt och bra, blir inte klumpigt och finns i många variationer, säger Åse Jerrhag.

Hon tycker att velur kom tillbaka i motivet med maximalism. På Green Apple är lagret av textilier stort och varierat. För några år sedan fanns det linne som var stort innan det lämnade ull. Nu är det en bra sak som tar allt mer av platsen.

Valet finns i många olika egenskaper och uttryck, från krusig bomull och bambu till en helt klar viskos. Och för dem som tycker om praktiken finns det ett tvättbart val, eller det kan impregneras.

Praktiskt och hållbart

Som ett barns ägg: klassiskt, slitstarkt och gott.

I möbelkedjan Bohus är sneda nordiska soffor klädda i svart, djupgrön eller mörkblå färger.

- Människor gillar det. Många är redo att ersätta den grå soffan och som den nyckfullhet som valet ger. Det mjuker modern snygg design så vi blir coola vi gillar. Dessutom är detta ett av de mest slitstarka ämnen vi har, säger Marianne Stensrud.

Utomhus

Det finns val som är speciellt gjorda för att motstå nattlivet, till exempel från Maria Flora / Tapethuset.

Det finns också samlingar lämpade för utomhusbruk. Från den italienska Maria Flora finns det bara en ny inomhus / utomhus samling.

- Det börjar bli bra urval av utomhus tyger, men det är första gången jag ser velour, säger Gro Welle-Watne från förlust hus. I samlingen är det valt i många färger och mönster.

Hon säger att textilen har en 6 års garanti mot blekning, får inte jord eller mögel och är vattenavvisande.

- Dessutom är de andas och är mjuk och bekväm, säger Welle Watne.

Velur går också bra. Varför inte ta med ett par kuddar från vardagsrummet? Mjukt, varmt och gott.

ADVERT

Mest populära