All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Håll ditt hemkontor

Det finns många anledningar till att skapa en liten arbetsplats hemma. Allt fler jobb hemifrån, och ännu fler människor har möjlighet att göra det.

Även om många har kastat sig på tablettvågen och i mindre mån kan använda datorn för privat bruk och på kvällen står ett kompakt och smart hemkontor fortfarande högt på många husägares önskelista.

Om du inte har möjlighet att ta ditt jobb hem, kanske samla papper, räkningar och dokument någonstans i huset är fortfarande ett effektivt vapen i kampen mot kaos.

Hemmakontoret finns i många format och storlekar. Vissa använder ett hörn åt gången. Andra stjäl igen ett sovrum för detta ändamål. Några döljer även kontoret i garderoben.

Håller reda på problemen

Enligt iVillage-webbplatsen är det röra och störning som stjäl mest utrymme, tid och effektivitet på hemmakontoret.

Här är råd från experter: Ta bunten med brev och papper. Ställ en halvtimme varannan dag för att klara det här. Arbetet blir billigare än om du låter stapeln byggas upp och måste ta ett skippertak för att klara av pappersberget.

HANG PÅ VÄGEN: Denna hylla från Bolia har plats för många små saker som behöver ett fast utrymme, medan de coola stickade tygerna från Designdelicatessen är gjorda av drivved. Foto: PHOTO: Producent

Separate and Sort

De flesta av oss tar hand om mycket som inte behövs. Kvitton för inköp du gjorde länge sedan, manualer på den ena sidan, gamla tidskrifter och födelsedagskort.

Här är experterna i sitt tal: Kasta. Gå igenom vad du tycker du kanske inte absolut behöver ta hand om och sortera vad du vill behålla i separata staplar.

Ett tips: Skapa ett tvåstegssystem för saker du undrar om du kanske kommer att bli av med. Sätt allt i en korg eller låda, som du kan gå igenom en extra tid efter att du har klarat resten. Chansen är att du kommer att vara beredd att bli av med dig så mycket som möjligt.

Smart Storage

Ett hemkontor, oavsett storlek, behöver smarta lagringslösningar. Om utrymmet är litet kan du behöva tänka smart när det gäller lagring.

Bra arbetsljus

För att kunna fungera effektivt och undvika att skada dina ögon när du arbetar, är det alfa och omega med gott ljus hemma. Det bästa är att du kan se till att rummet har naturlig dagsljus genom fönster och dörrar, men arbetsljus som placeras på eller vid skrivbordet är också viktiga, speciellt om du arbetar på eftermiddagen och kvällarna.

Om en bordslampa stal mycket utrymme på skrivbordet, kan det vara värt att satsa på en lampa med en nypa, som du kan fästa på en hyllning över skrivbordet självt.

Inredningen och designwebbsidan House to Home har också goda råd:

RØFF OG RUSTIKK: Doktorsdoktorns skrivbord och hyllan ger hemmakontoret det rätta vintageutseendet.Båda delarna förhandlas fram via Grahamandgreen webbutik. co. uk. Foto: PHOTO: Producent

1. Använd färg för system

Tio coola kontorlösningar

Köp mappar och banderoller i olika färger, vilket gör det lättare att komma ihåg vad man ska göra.

2. Dra fördel av väggarna

Häng upp krokar och hyllor som ger dig extra lagringsutrymme.

3. Använd flytande hyllor

Dessa är tillgängliga i alla färger och prisklasser, från Montana lyxversion, till de billigare varianterna som finns hos House Doctor eller Ferm Living. Öppna hyllor gör det enkelt att hålla ditt system och låta dig lägga fram saker som du tycker är vackra och dekorativa.

4. Multifunktionella möbler

Om ditt hemkontor är kompakt kan det vara en bra idé att sätta på möbler som också har dolda förvaring och stolar som kan slås samman.

5. Anslagstavla på väggen

Om du dra nytta av den goda gamla kork variant eller måla en tavla på väggen med tavlan färg, så betyder det att det är mycket lättare att komma ihåg datum, inköp och annat som det är viktigt att inte glömma .

CULT OFFICE: Smarta bladmattor håller reda på föremålen, som kan beställas på Notonthehighstreet. co. uk. Klistermärke kalender från etsy com. Bordslampa och hylla från Bolia. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen / Tillverkare

6. Har saker till hands

Har garaget till nya favorit rum

Saker som du använder ofta ska finnas inom räckhåll när du sitter vid skrivbordet, medan andra, såsom extra skrivarpapper, fina lagras någon annanstans i rummet - eller Huset om det är trångt med utrymmet på kontoret.

7. Jobb och privatliv separat

Om du använder ditt hemmakontor för arbete, se till att hålla papper tillhör jobb att separera från familjens post / semester broschyrer / barnteckningar.

Expertens råd

- Oavsett vem i familjen som kommer att använda kontorslokaler, och vad det ska användas, så det finns några universella saker som gäller, förklarar arrangören Sue Bennett, som driver företaget Bennett Design Associates, webbplatsen Stil hemma.

- Regel nummer ett är lagring. Detta borde vara hela vägen från rummets planeringsstadium.

SMARTE SMÅTING: Pennhållare från Bolina, pappershållare från Designdelicatessen. dk, pall från Bodieandfou. co. Storbritannien, och boka med dolda hämtningar från Nordhjem. Foto: PHOTO: Tillverkaren

Bennett förklarar att du borde välja skrivbordet enligt vilken typ av dator du har.

Home office hänger på kanten av klippan

- Det är självklart att man kan investera i ett mindre skrivbord om du bara ska använda en liten bärbar dator än om du skulle ha utrymme för en större stationär maskin.

En annan sak man bör ta hänsyn till är ledningar.

- Köp ett skrivbord som har hål där trådar kan tränga igenom, förklarar Bennett.

- Eller köpte en smart ledningsnät som kan placeras på baksidan av skrivbordet eller under golvet.

Ha kul med detaljer

Även om hemmakontoret fungerar som en effektiv arbetsplats, får det roligt med färger, mönster och dekorationer.

- Färgerna påverkar humör och energi, förklarar Bennett.

- Är du en person som behöver en kick att komma igång, välj en stark ljus färg som rött eller orange, och måla en eller flera väggar i detta. Om du behöver lugn och ro för att koncentrera sig, kan det betala av en lugnare färg, som grå eller blå.

Övriga detaljer Bennett tycker att du kan ha kul med ditt lilla lager för ditt skrivbord och väggdekoration.

- Kom ihåg att gröna växter har en lugnande effekt, så det kan vara värt att göra plats för en växt eller två.

5 tips för en prydlig hemmakontor

Editorial Director of Rooms 123, Kari Janne Standal, har utfärdat följande råd om hur du kan hålla koll på kontoret:

1. Rengör regelbundet i tidningarna som tornar upp, arkiv som du behöver i mappar, lådor, dokumenthållare etc., och kassera resten!

2. Kom ihåg att markera rutorna / mapparna med vad de gömmer. Låt varje familjemedlem ha sin egen mapp för personliga papper, vilket gör det enklare att städa upp efteråt.

COLORFEST: Ledarskapsformer formad som en hund från Designdelicatessen. com, färgglad korg från Designdelicatessen. dk, anteckningsblock från Bolina, klipp för att hänga saker på från Bolina, svart korg från Bolia och förvaringslådor från Hay i Designdelicatessen. dk. Foto: PHOTO: Producent

3. Batch av lådor, filmappar och dokumenthållare som matchar - det ger ett snyggare intryck.

Skåpet kan användas för säng eller hemmakontor

4. Använd en fin skål, låda eller liknande för småpinnar som bindemedel, suddgummi och frimärken.

5. En bärbar dator tar mindre utrymme än en stationär dator. Överför musiken till din dator från cd-skivorna, så kan du spara dem.

Läs också:

För att skapa en skylt

Hur förvaringslådor kyla

Gäst kammar och hem i samma rum

Nu kan du hyra en fotograf att ta bilder medan du föder

MODERN : Det finns mycket bra på hemmakontoret, kom ihåg också att kolla utländska butiker. Foto: PHOTO: Tillverkare

ADVERT

Mest populära