All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Håll reda på fallen med smart lagring

Alla har upplevt nycklar som migrerar från var du är helt säker på att låta dem gå. Även de snyggaste av oss har haft hysterisk utforskning eller telefon, iPad och plånbok precis innan du måste komma ut genom dörren. Och varför är det efter en ordentlig städning, det tar bara några dagar innan huset är så kaotiskt igen?

I en undersökning genomfördes Ikea förra året, det fanns mer ordning och system hemma som stod högst upp på de flesta nordönskas önskelistor. Men var börjar du?

Investering i lagring

De flesta experter är överens om en sak: En av de viktigaste sakerna du investerar i för ditt hem är smart lagring. Inredningsdesignern Birgitta Roald anser att lagringsutrymmen bör ha hög prioritet vid planering av ett rum:

- Det är viktigt att tänka på lagring direkt när du går in. Det är viktigt att lagringen utvärderas i förhållande till varje rum och hur man använder rummet.

SHOW OUT: Lådor är i vinden, och är ett perfekt sätt att visa upp saker du tycker är dekorativa. Foto: PHOTO: Bloomingville, Ferm Living

SET FÄRG I BETYDNINGEN: Vem säger att städning måste vara tråkigt? Gör jobbet ett spel med dessa färgstarka smartings. Foto: PHOTO: Designdelicatessen. dk, ikea och hö

Bostadsstylisten förklarar att varje rum kommer att ha unika lagringsbehov beroende på vilken typ av verksamhet som ska äga rum.

- Det är ännu viktigare att tänka noga om du bor i ett kompakt hus med begränsat utrymme tillgängligt.

Men du borde inte tro att du inte behöver lagra om du bor på flera rutor också.

- Nej, smarta och praktiska lagringslösningar behöver alla, Roald rekommenderar.

Frode Skage Ullebust i Ikea Norge håller med Roald:

- Norrmän säger att de behöver bra lösningar som skapar mer utrymme. Detta är en gemensam nämnare över länder, kön och åldersgrupper, har Ullebust tidigare sagt till Bonytt. nr.

- De saker vi omger oss reflekterar vem vi är och hur vi bor tillsammans. Att kunna lagra saker på ett praktiskt och funktionellt sätt är viktigt för oss.

Bra råd som skapar utrymme

I DIN TID: Smarta korgar gör att återvunna artiklar kan skickas snabbt till den del av huset där det tillhör. Foto: PHOTO: Bloomingville, Pur Norsk, Bolina och Ellos

Mer ljus, luft och utrymme att gå vidare kan göra till och med mörkare och mörkare som ser ut större och luftigare än vad de egentligen är. Försök med dessa tips om du vill ge dig ett lite bättre utrymme:

PÅ EN SNÖ: Ge inredningen en rolig och personlig tvist med dessa snygga heminredning från House Doctor. Foto: PHOTO: House Doctor

1. Frigör golvet

Genom att hänga upp skåp och bokhyllor, känns rummet större än det är.Stora ytor som hålls snygga och öppna öppnar omedelbart utrymme känslan.

2. Dekorerad i höjd

Knacka den med golvyta, du borde tänka vertikalt när du dekorerar. Hyllor i höjden drar också ögat uppåt, vilket gör tricket att tro att rummet är större än det egentligen är.

3. Använd gömda rum

Möjlighet att använda flera möbler är smart i rum där du behöver mycket - eller extra lagring. Leta efter soffbord med dolda förvaring som kan gömma tidskrifter och fjärrkontroller eller stolar som kan rymma kuddar och filtar.

4. Undvik stora byråer och skåp.

De tar ofta onödigt utrymme i proportion till hur mycket de kan ta emot.

RIDNING PÅ PLATS: Hyllor och hyllor gör att du har saker till hands i matsalen. Foto: Foto: producent / Ellos

ALLT har sin plats: Produkter och möbler som hjälper dig att hålla koll är en smart investering. Plastlåda från Hammerplast, hyllor från Bloomingville. Foto: PHOTO: Producent

5. Ljus upp

- Kvinnor älskar hushållsarbete

Battble på väggmonterade lampor istället för golvlampor och se till att ingen krok är mörk.

6. Välj rätt möbler

Dekorerad med möbler som matchar rummets storlek och har inte mer möbler än vad du behöver. Bättre på multifunktionella möbler, som också kan fungera som lagring.

7. Rengöring

Sist men inte minst - städa upp och bli av med allt du inte behöver.

Pro Hjälp

Apple Shine Lifestyle Organization är en yrkesmässig organisation företag som vanligtvis hjälper smala bosatt New York-borna att få snyggare hem. Lägenheter i storstaden är allmänt kända för att vara väldigt kompakta, så när det gäller smart lagring kan det här vara mycket att lära.

grundare och VD för Apple Shine Lifestyle Organization, Amelia Meena har delade några av sina hemligheter med läsarna av den populära inrednings blogg Apartment Therapy:

HA PÅ HAND: Smart Småförvaring från danska Bloomingville. Foto: PHOTO: Bloomingville

1. Se till att allt i ditt hem har sitt fasta utrymme. Och sätt tillbaka den när den har varit i bruk någon annanstans.

Far och son bor på 20 kvadratmeter

2. Börja med att alltid plocka upp efter dig själv. Här måste du ta dig lite i nacken och vara din egen vårdnadshavare. Låt inte roten stå upp.

3. Ta en grov utrotning fyra till fem gånger om året och bli av med allt du inte behöver.

4. Använd avföring, krokar och höjd på skåp eller rum med smarta hyllor för förvaring.

5. Låt inte priset du betalat för en sak förhindra dig att bli av med den. Fokusera på vad du använder idag och vad du behöver i ditt hem.

För den samma interiörbloggen har också den berömda guru Peter Walsh kasta några hemligheter.

Walsh, som var en regelbunden gäst på Operah Winfrey år med goda råd om snyggt hem, förklarar Apartment Therapy att det viktigaste du kan göra i kampen för en renare hem är två saker.

1. Se till att allt har ett fast utrymme

2.Skapa en rutin för dig själv där du stäver på plats och håller beställningen. Det fungerar mycket bättre än att hoppa över tak när huset ser ut bombarderat, menar rengöringsguru.

Gör klart för en spelning: H & M Home har just lanserat sin samling till barnrummet. Prisvärd och cool lagringslösningar är nu inom räckhåll. Foto: FOTO: Tillverkare / H & M Hem

ARBETE ÄR LOOK: Vem kommer inte hålla koll på när möblerna är så roliga? Foto: Foto: Inte på High Street

- Som professionell arrangör har jag insett en hel del av jobbet för att hålla reda på människor är helt enkelt där för att ställas inför rätta för sig själva när du inte sätta saker på plats, Och ständigt tänker på att saker kommer att bli snygga, inte bara rena när ruden först har kommit ur kontrollen.

Tio tips som gör små lägenheter större

Walsh förklarar att den smartaste mannen gör är att tänka lite.

- Det är i grunden vad rodnad studsar i, förklarar experten.

- Börja rensa ditt nattduksbord. Håll det ordentligt. Ha ett system där du tar ut sovrummet saker som inte hör hemma varje morgon. Och så fortsätter du genom huset.

Walsh förklarar att när du ser hur mycket enklare liv och vardag blir när man har det snyggt och omsorg - även om du börjar med något så litet som en sängbord - snart kommer att finna inspiration för att få resten av huset lika mycket på tjänst.

Fastställa en rutin

Många rengörings- och hemorganiserade experter är överens om att bra och varierade lagringslösningar gör det lättare att hålla koll på. Men det slutar inte där. Du kan ha så många hyllor och lådor som passar i ett rum, men om du inte tar den tid det behöver för att ställa saker och ting där de borde vara, då det snabbt blir så rörigt igen.

- Du måste skapa en rutin för rengöring, förklarar Walsh.

- Gör det en del av din dag för att hålla dig och ditt hus organiserat. Även om du bara gör plats för några minuter i början eller slutet av dagen, är det viktigaste att du bestämmer dig för att göra det till en vana.

MODULERAD: Montana har hyllmoduler i ett stort antal färger och former. Här är bara fantasier som sätter gränser. Foto: FOTO: Montana / producent

Enligt boken röran Diet: Det magert på organisera ditt hem och ta kontroll över ditt liv genom Lorie Marrero, är det också lika viktigt att slutföra en uppgift som du har börjat i hemmet.

Smarterare lagring med smart lagring

- Få gjort. Har du tömt oppbvaskmaskinen, sätta allt på plats, förklarar Marrero i boken som hjälper dig att hålla ditt hus i toppskick hela tiden.

- Sätt själv små mål eller uppgifter, och se till att det som händer är du klar. Denna rutin att "göra saker gjort" kommer gradvis att förändra hur du närmar dig uppvärmning och hjälper dig att göra det till en vana att hålla dig ren.

Experten har ett värdefullt råd:

- Det är alltid lättare att hålla din beställning än att städa upp.

Se möjligheterna

SMART BED: I låter denna sänggavel du lagrar både godnattsagor och vattenglas. Foto: Foto: Ikea

Sätt lådor som hade sin storhetstid på 80-talet är nu tillbaka i trend bild och hyllor med många små rum vara praktiskt för förvaring av småsaker - perfekt för barnets rum.

skohyllor du aldrig sett förut

Små rattar du kan hänga på väggen kan vara så dekorativa eftersom det är praktiskt möjligt. Indiska har många att välja mellan.

Tveit & Tornøe har utformat knutarna "The Dots". De är nästan som konst i sig på väggen, liksom du kan hänga vad du behöver på dem.

Källor: Rum 123, Styleathome. com, röran Diet: Det magert på organisera ditt hem och ta kontroll över ditt liv genom Lorie Marrero,

Se också:

Håll koll på bråka med dessa möbler

Här hittar du unika skatter till huset < 999> Så smart att du kan skriva in 51 m2

Testa dig själv: Minns du barnens sånger?

EYECANDY: Fina köksredskap och dekorativa produkter kan enkelt placeras i öppna hyllor. Foto: PHOTO: Bloomingville

ADVERT

Mest populära