All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hålla kakel i badrummet ren med vax

Kampen mot kalk och smuts i badrummet är en evig kamp som kan ge gråa hår i huvudet.

Men danska Jens-Peter Jacobsen löser det irriterande problemet på ett smart sätt. Han tillämpar biltvätten på badrumsplattorna och lutas så att plattorna håller sig rena under lång tid.

  • 5 snabb rengöring tips till badrummet

The trick, han har tagit från den grafiska industrin:

- Vi använde vax på maskinerna i tryckeriet. Det finns snabbt tryck och annan smuts på maskinerna. Genom att polera dem med vax, var det lättare att hålla maskinerna rena, och de har också mycket sötare, berättar han Idenyt. dk.

Varor för månader

som så många andra har Jens-Peter irriterade grön över hur lång tid det tog att hålla badrum kakel ren. Därför försökte han att använda bilvax till badrumsplattorna hemma - och det fungerar.

När han eller hans hustru applicera vax på badrum kakel hemma, så att hålla behandling i flera månader. Det är nu åtta månader sedan de polerade plattorna varar med bilvax, och de är fortfarande glänsande och fina.

Läs också:

Dessa rum bör alltid rengöra första

Vill du klar rengöring av de värsta och mest tråkiga rum först, så att du får mer motivation att fortsätta med resten av huset.

  • Det måste vara medveten om när man använder vinäger

Hur

Först måste du rengöra plattorna på vanligt sätt. Det tar tid, men med bilens vaxtrick tar det många månader innan du behöver upprepa behandlingen. När plattorna är torra, använd bilvaxet på plattorna med en trasa.

Det är dock några saker du bör vara medveten om:

- Det är viktigt att du använder en bilvax utan slipmedel, annars kommer du att repas i plattorna. Bilvoksen är också lämplig endast för plattor med jämn yta, säger Jens-Peter Jacobsen.

  • Få mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära